Hirdetés

A Mortal Kombat 11 egyik fejlesztőjének terápiára kellett járnia a rémálmai miatt

|

A stúdióban gyakorlatilag a munka része volt, hogy az emberek gyilkosságokat vagy akasztásokat néztek az interneten.

Hirdetés

A Mortal Kombat 11 látszólag egész jól indult, és bár vannak támadható pontjai, azért általánosságban egy elég tisztességes folytatása lett a szériának. Ezért a minőségért azonban sok fejlesztő komoly árat fizetett, egyikőjük pedig részletekbe menően is mesélt a pszichológiai sérülésről, amit a munka miatt szenvedett el.

Hirdetés

A névtelen alany (aki azért kérte neve elhallgatását, mert nem szeretné elveszíteni a játékipari karrierjét) a Kotakunak adott interjújában elmondta, hogy a 2018-as évet "való életből vett kutatási anyagok" között töltötte. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy brutális, valódi felvételeket tanulmányozott, miközben a vérgőzös animációkat képkockáról képkockára rakta össze kollégáival.

"Sétálgattál az irodában, és azt láttad, hogy az egyik kollégád a YouTube-on akasztásokat, a másik gyilkosságok áldozatairól készült fotókat, míg a harmadik tehenek lemészárlását nézi."

A munka egy hónap alatt komolyan visszaütött, és a nyilatkozó fejlesztőt álmatlanság vagy borzalmasan részletes álmok gyötörték.

"Nagyon erőszakos álmaim voltak."

Elmondása szerint egy idő után már az alvás iránti vágyat is elvesztette. Ezután felkeresett egy terapeutát, aki poszttraumás stressz zavarral diagnosztizálta. A szakember szerint ezt konkrétan a Mortal Kombat 11 fejlesztése okozta. Később kiderült, hogy a stúdióban dolgozó több kollégája is hasonló problémákkal küzdött.

Egyelőre sem a Warner Bros., sem a NetherRealm nem reagált a kikerült interjúra, de akit érdekel az egész sztori, az itt elolvashatja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)