Hirdetés

Mortal Kombat:a név kötelez

|

„Mortaaaal Kombat!” Ki ne emlékezne a kilencvenes években hatalmas népszerűségnek örvendő játéktermi masinára, melyből később az akkori konzolokon és PC-n egyaránt jelentek meg konverziók és újabb részek. Ed Boon, a sorozat kreátora azt ígéri, hogy visszatérnek a komolyabb gyökerekhez…

Hirdetés



A Street Fighter mellett a Mortal Kombat a másik „ősapa”, amelyik definiálta a verekedős játékok műfaját. Miközben a Street Fighter a képregényes, tarka-barka színvilágával lopta be magát a játékosok szívébe, addig a Mortal Kombatban a harc kemény és véres volt: nem véletlen, hogy a Doom mellett az MK az elsők között volt a botrányt kavart játékok tekintetében. Ha Jack Thompson akkor még nem válóperekkel foglalkozott volna, hanem már akkor is a játékvilágot tekintette volna első számú közellenségnek, akkor a Mortal Kombat minden bizonnyal ideális céltábla lett volna számára. Igaz, ami igaz: a Mortal Kombatban ábrázolták a kor technológiai szintjéhez képest a lehető legrealisztikusabban a vért és az erőszakot, és az akkori „felháborodott” politikusoknak annyit sikerült elérniük, hogy a digitalizált fröcsögő vért rajzoltra cseréljék le a Nintendo masinákon. (A SEGA verziókban az eredetit használták.)



Egyre több „extra”, egyre kevesebb MK…
Ahogy múltak az évek, az újabb és újabb Mortal Kombat részek egyre inkább eltávolodtak az eredeti koncepciótól. Túl sokféle, néha kissé idétlen, vagy nem a játékba illő extra mozdulattal (fatality helyett animality, „babality”, stb.) spékelték tele a játékot. Az alapjátékot bizonyos részekben különféle fegyverhasználattal, vagy platform akcióelemekkel bolondították meg, másokban „puzzle kombat”, „chess kombat”, vagy „motor kombat” alrészek szerepeltek. Ezek nem mindegyike volt rossz, idióta, vagy oda nem illő, de azért az igazi Mortal Kombat fanok mégis fájlalták, hogy a sorozat egyre inkább eltávolodott az eredeti koncepciótól.



Vissza a gyökerekhez!
Ed Boon, a sorozat atyja is érezte, hogy a csapat már rég túllőtt a célon, ezért az ígértek, hogy a 2008-ban megjelenő rész nemcsak „keményebb, véresebb” lesz, hanem igazi visszatérés is az eredeti Mortal Kombat játékmenethez. A legújabb Mortal Kombatban nem lesznek tehát kardok és különféle egzotikus fegyverek, illetve a bizonyos részek kicsit erőltetett és nehezen kezelhető, bonyolult harcrendszere helyett is inkább valami egyszerűbbet alkalmaznak majd.
Természetesen az új részben is sok új karaktert találunk, azonban ezeknél is a realizmus a kulcsszó.



Tabula rasa!
Hogy Ed Boon mennyire komolyan gondolja a radikális újrakezdést, azt mi sem jellemzi jobban, minthogy 2008 végéig meg sem fog jelenni a játék és még ahhoz is egy körülbelül évre van szükség, amíg az első képsorokat és videókat megláthatjuk a játékból. Természetesen rajta leszünk a témán, és ahogy lesznek új infók, azokat rögtön közölni fogjuk. (A képek a korábbi részekből láthatóak.)

Kapcsolódó videó:

Mortal Kombat kivégzések! (Thx to D4nte)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)