Hirdetés

Most akkor kimúlik a Google Stadia vagy sem?

|

Felbukkant egy pletyka, miszerint a Google elkezdi kivezetni a felhőalapú szolgáltatását, a tech óriás nem hagyta válasz nélkül.

Hirdetés

A Google Stadia alatt gyakorlatilag a megjelenése óta ingoványos talajon jár. Ráadásul cég reputációja sem a legjobb, ami a nagy reményekkel indított projekteket illeti: a Google-nek szokása előállni remek szolgáltatásokkal, melyeket aztán néhány éven belül le is lő. Érthető hát, hogy sok játékos számít a Stadia összeomlására, és az sem erősítette a bizalmat, amikor a Google tavaly felszámolta a Stadia belső játékfejlesztő részlegét. Nem is kellett sokat várni arra, hogy megkongassák a vészharangot a projekt feje felett. Most pedig egy újabb forrás temetné a Stadiát.

Hirdetés

A legutóbbi fejleményeket a Killed by Google Twitter-fiók szállította, amelynek birtokába jutott egy névtelen levél. Az abban szereplő információk állítólag egy regionális Google menedzser cimborájától származnak. Miért is ne bízhatnánk valakiben, akinek a forrásmegjelölése az, hogy az "ott dolgozó haverom", ugye?

"A lényeg, hogy a Google elkezdi a kivezetést. Nincs pontos időpont, de a nyár végére végezni akarnak. Azt is említette, hogy nem tervezik átadni a szolgáltatást egyik rivális félnek sem, és az egész nagyjából úgy fog lezajlani, mint a Google Play Music esetében. A tagokat 30-60 nappal előtte fogják értesíteni, az utolsó hónapot mindenkinek visszatérítik majd, az olyan előfizetések áraival együtt, melyek több hónapra szóltak."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mint minden jó szivárgás, ez is lenyomozhatatlan, de a Google legalább adott egy hivatalos választ a pletyka kapcsán felmerült kérdésekre.

"A Stadia nem kapcsol le. Nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy több játékot hozhassunk a platformra, és bővíthessük velük a Stadia Pro szolgáltatásunkat."

Nyilván ez keveseket győzött meg. Nem ez lenne az első eset, hogy a Google mond valamit, és az ellenkezőjét teszi. Ettől függetlenül még senki sem kapott értesítést a platform leépítéséről, és a nyár vége már erősen közeleg. Túl sok hitelt nem adnánk ennek a pletykának, de azért a helyetekben megfontolnánk, hogy a következő pár hónapban érdemes-e hosszabb időre előfizetni a szolgáltatásra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)