Hirdetés

Most akkor kukázták a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-et vagy sem?

|

Aggodalomra adtak okot elmúlt hónapok eseményei és a közelmúltban szárnyra kapott pletykák.

Hirdetés

A tavalyelőtti PlayStation Showcase talán legnagyobb meglepetését az Aspyr bejelentése szolgáltatta, ekkor értesült róla ugyanis a nyilvánosság, hogy fejlesztés alatt áll a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-je. Az eredeti, Xboxra és PC-re 2003-ban megjelent változatot még a BioWare követte el, és valaha készült legjobb Star Wars-játékok egyikének számít, nem utolsósorban a fináléra tartogatott csavarnak köszönhetően, amely legalább akkorát ütött, Luke Skywalker apjának kiléte.

Erre a feladatra az elsősorban portolással foglalkozó Aspyr már régóta készült, a projekt érdekében növelte fejlesztői kapacitását, és kezdetben úgy tűnt, hogy jó kezekbe került a szerepjáték. Aztán lassan dőlni kezdtek a dominók, egyik rossz hír követte a másikat (elfogyott a pénz, a fejeseknek nem tetszett az eredmény, felmerült, hogy lecserélik a fejlesztőket és így tovább), mígnem kiderült, hogy tényleg komoly bajok vannak, és stúdió tulajdonosa, az Embracer Group valóban másik csapatnak adta a remake-et, nevezetesen a Saber Interactive-nak.

Hirdetés

Ez tavaly nyáron vált hivatalossá, azóta síri csend övezi a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-et, csupán szivárogtatók és újságírók pletykálnak róla időnként ezt-azt, amit megerősítés híján hiba lenne készpénznek venni. Mindazonáltal azt követően, hogy az olykor-olykor ugyan mellétrafáló, de többnyire tényleg jól értesült Jeff Grubb néhány napja úgy fogalmazott a podcastjában, hogy szerinte még az újrakezdett Prince of Persia: The Sands of Time remake is hamarabb fog elkészülni, sőt meggyőződése, hogy ezt a játék már sosem látja meg a napvilágot, a rajongótábor méhkasként bolydult fel.

Sokan úgy értelmezték Grubb szavait, hogy a projektet bizonyosan törölni fogják, hacsak nem végezte máris kukában. Aggodalmaikat fokozta, hogy Lars Wingefors, az Embracer Group ügyvezetője befektetői kérdésre mindössze annyit válaszolt, hogy pillanatnyilag nem szolgálhat új információval KotOR remake helyzetéről. Nem sokra rá azonban kijött a vállalat pénzügyi jelentése, amely a játékot a többi, aktív fejlesztés alatt álló projekthez sorolja, magyarán szó sincs arról, hogy elkaszálták volna. Ez persze még nem jelenti azt, hogy garantáltan eljut majd a megjelenésig, de legalább annyi kiderült, hogy most szükségtelen pánik üzemmódba váltanunk miatta.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)