Hirdetés

Most akkor lesz lemez a Starfield dobozos változatában vagy sem?

|

A Bethesda weboldala talán rendet tehet a káoszban és választ adhat a játékosok kérdéseire.

Hirdetés

Jókora felfordulást okozott egy tweet a minap, amikor egy leendő vásárló arról kérdezte a Bethesda ügyfélszolgálatát a Twitteren, hogy az xboxos Starfield xboxos sztenderd kiadásának dobozában lesz-e Blu-ray lemez. Aggodalma valószínűleg két közelmúltbeli bejelentésből fakadt, mivel először a Remedy közölte, hogy az Alan Wake 2 még konzolon is csak digitális formában lesz elérhető, majd a Ryu Ga Gotoku Studio is hasonlóképpen tett a Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name kapcsán.

A PC-s közösség erre nyilván csak legyint, elvégre a körükben sosem terjedt el a DVD-t felváltó Blu-ray, mivel a Steam és a többi piactér miatt már rég lezajlott a digitális forradalom, így a lemezes kiadás inkább számít kuriózumnak, mintsem természetesnek.

Hirdetés

PlayStationön és Xboxon azonban más a helyzet, még ha a dobozos/lemezes verziók aránya látványosan vissza is szorult az értékesítési mixen belül. Ezért döbbentett meg sokakat, hogy egymás után két AAA kategóriás játék fejlesztője és kiadója is búcsút intett ennek a formátumnak. Néhány napig pedig úgy tűnt, hogy az év egyik legjobban várt játéka, a Starfield is csatlakozik hozzájuk.

A Bethesda ügyfélszolgálata ugyanis azt válaszolta, hogy minden kézzelfogható verzió dobozában letöltőkód lesz, az xboxosban is, amit érthetően nem fogadott kitörő örömmel a játékosoknak az a tábora, amelyik a mai napig szívesen őrizgeti gyűjteményét a polcon. Csakhogy a tweetet törölték, ezért fennállt a gyanú, hogy kommunikációs hiba történhetett.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ezt támasztja alá egy, a Bethesda weboldalán még június 11-én megjelent, a Starfield különböző változatainak tartalmát részletesen bemutató bejegyzés, mely alapján csak a PC-s sztenderd kiadású példányoknak kell nélkülözniük a korongokat (letöltőkód lesz a dobozban), az xboxos verzió dobozában ott lapul majd az áhított Blu-ray lemez. Ami pedig a gyűjtőknek szánt Constellation Editiont illet, abban platformtól függetlenül egy-egy lézergravírozott credit sticket találunk, rajta a játék kódjával.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)