Hirdetés

Most akkor mégis lesz Xbox kézikonzol?

|

Korábban már felreppentek olyan pletykák, melyek szerint a Microsoft a kézi konzolok piacán is meg szeretne jelenni egy saját géppel, ám ezt eddig mindenhol tagadták a vezetők. Most úgy tűnik, a dologból már jövőre lehet valami. Először az idei CeBIT kiállítás alkalmával bemutatott Origamiról hitték azt sokan, hogy egy új hordozható játékgépről van szó, ám mikor kiderült, hogy azt a cég gyakorlatilag egy továbbfejlesztett PDA-nak szánja, a kedélyek lecsillapodtak. Egy friss, a The Diffusion Group kutatócég által közzétett tanulmány azonban ismét felfűtötte a helyzetet (thanks GameSpot). "A hordozható kézi konzolokból származó globális bevételek 2008-ra elérhetik az évi 3 milliárd dollárt. Ezen a piacon jelenleg a Sony és a Nintendo aktív, a Microsoft előtt pedig óriási lehetőség áll." - áll a tanulmányban. "Nagyon fontos a márkanév, valamint a kínált játékok palettájának sokszínűsége. Kritikusan összeállított marketing kampány szükséges egy új szereplő piacra történő lépéséhez." A Diffusion irománya kitér arra is, hogy mennyire megfelelőnek tartja a helyzetet a Microsoft részéről egy ilyen lépés megtételéhez, ha azt 2007 végére vagy 2008 elejére pozícionálná. Egyes információk szerint a vállalat hordozható eszközökre vonatkozó és ilyen távlatokba nyúló tervei még nem készültek el, így most a Microsoft válaszút előtt áll: felkínálja az Xbox operációs rendszerét licenszelésre, hogy annak mintájára más gyártók készíthessenek egy hardvert, amelyet aztán megvásrolna a Microsoft; vagy pedig a vállalat maga áll elő egy kész tervvel.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)