Hirdetés

Most akkor Silent Hill készül a Konaminál, vagy sem?

|

A Layers of Fear fejlesztői új projekteken dolgoznak, és meséltek is a közeljövőt érintő terveikről.

Hirdetés

Június végén a Konami nagy lendülettel bejelentette, hogy összefogott a Layers of Fear című horror sorozat fejlesztőjével, a Bloober Teammel. Mivel a Konamiról és egy horrorjátékokat fejlesztő cégről  van szó, így nyilván sokan azt feltételezték, hogy egy új Silent Hill lesz a frigyből, de erről szó sincs. Legalábbis hivatalosan.

A srácok kiadtak egy nyilatkozatot az IGN.comnak, amiben megemlítették a projektjeiket, és pontosítottak azok természetét illetően.

Hirdetés

A Bloober Teamnek ugyanis a közelmúltig 3 ismert projektje volt, amiből az egyik, a H2O munkacímmel készült Layers of Fear 2, már megjelent. A maradék kettő, a Dum Spiro és a Black még sehol sincsenek, így a Silent Hill rajongók természetesen azt feltételezték, hogy ezen kettő valamelyike lesz a közkedvelt franchise folytatása.

A helyzet ennél komplikáltabb: a Dum Spiro ugyan valóban egy horrorjáték lett volna, de egy nagyon más megközelítéssel. A helyszín egy zsidó gettó lett volna a második világháború idejében. Nem meglepő módon ez egy problémás téma, aminek Tomasz Gawlikowski elmondása szerint meg is lett a hátránya.

"Rengeteget ültünk a Dum Spiuro felett, de végül úgy éreztük, hogy egyszerűen nem tudjuk leszállítani azzal az érzékenységgel, és piaci értékkel, amit ez megkövetelt volna."

A projekt a polcra került, és ugyan nem kukázták, de jelenleg nem áll aktív fejlesztés alatt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Black szintén egy különleges projektként indult: a középkor Európájába vitt volna minket, ahol előbb-utóbb földönkívüliekbe is belebotlottunk volna.

"A Dum Spirohoz hasonlóan a Black is a polcra került, és bár fejlesztünk egy játékot ezzel a kódnévvel, az nagyban eltér attól, amit napokban olvashattatok az eredeti Black koncepcióiról."

A Bloober végül nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy dolgoznának egy Silent Hill játékon. Amit biztosra tudunk, hogy két projektjük van épp fejlesztés alatt: az egyiken aktívan dolgoznak, a másik előkészületi fázisban van. A remény még él, de ennyi meló között meglepődnénk, ha egyhamar Silent Hill bejelentést kapnánk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)