Hirdetés

Most akkor bekerülhet a Game Passbe a Baldur’s Gate 3?

|

Maga a Larian Studios fejese öntött tiszta vizet a pohárba a sokakat foglalkoztató kérdéssel kapcsolatban.

Hirdetés

Mostanra már ódákat zenghetnénk a Baldur's Gate 3-ról és annak elsöprő sikeréről, amit a The Game Awardson odaítélt díjak is igazolnak. Ráadásul a műsort követően az xboxosok is elégedetten távozhattak, hiszen a Larian Studios és Phil Spencerék összehozták, hogy az év egyik legjobb játéka Xbox Series X/S konzolokra is megérkezzen még az év vége előtt. Bár azért a sietségnek megvolt az ára, akadtak bőven hibái ennek a változatnak.

Az a tipp bejött, hogy a megjelenés egybe fog esni a díjátadó időpontjával, ugyanakkor azoknak, akik arra számítottak, hogy egyenesen a Game Passben rajtol el a Baldur's Gate 3, végül csalódniuk kellett. Ettől függetlenül a kérdés nyitva maradt, hogy vajon a közeljövőben bekerülhet-e a Larian szerepjátéka a Microsoft elfizetéses szolgáltatásának katalógusába.

Hirdetés

Nemrég ezt a stúdió alapítója és vezetője, Swen Vincke meg is válaszolta egy vele készített interjú során. Vincke "kényesként" nevezte a témát, majd azzal folytatta, hogy elmondta, a Larian Studios célja mindig is az volt, hogy egy "olyan játékot készítsen, amelynek van eleje, közepe és vége." Emellett kitért arra is, hogy az iparági sztenderdektől eltérően a Baldur's Gate 3 nem tartalmaz mikrotranzakciókat, amiről egészen pontosan úgy nyilatkozott:

"Nagy játékot csináltunk, éppen ezért úgy gondolom, hogy ennek megvan a maga ára és ez így van rendjén. Nincsenek mikrotranzakciók sem, szóval azt kapod, amiért fizetsz. Őszintén szólva ez egy igen vaskos játék. Szóval szerintem ennek úgy kell léteznie, ahogy most van. Ez teszi lehetővé a számunkra azt is, hogy folytassuk játékkészítését a jövőben is."

Nehéz lenne Vincke állításaival vitatkozni, amiből logikusan következik, hogy nem üdvözölhetjük egyhamar a Baldur's Gate 3-at a Game Pass kínálatában, és gyaníthatóan a PlayStation Plus előfizetőinek is várniuk kell. Most még szárnyal a játék, jók az eladások, de elérkezhet az az idő, amikor már vonzóbb lehet a Lariannak a Microsoft és/vagy a Sony ajánlata.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)