Hirdetés

Most akkor tényleg feltörték az Epic Games szervereit vagy sem?

|

Egy zsarolóvírusokkal házaló csapat adatokat lophatott a vállalattól, az Epic Games közleményben reagált.

Hirdetés

A játékipar számára is hatalmas problémát jelentenek a kiberbűnözők: egyrészt azért, mert nagyon sok múlik azon, hogy egy új játékról mit és milyen ütemben mesélnek (az előre kiszivárogtatott anyagok rengeteget árthatnak a projektnek és magának a stúdiónak is), másrészt azért, mivel így bizalmas adatok kerülnek illetéktelen kezekbe (a dolgozóké, a felhasználóké).

Számos nagynevű cég esett már áldozatául a zsarolóvírussal támadó hackereknek, csak az utóbbi két évben érintett volt a Dark Souls játékokat is kiadó Bandai Namco, a League of Legendset gondozó Riot Games és nemrég a Marvel's Spider-Man 1-2-őt is készítő Insomniac Games

Hirdetés

A Cyber Daily új jelentése szerint a Mogilevich nevezetű zsarolóvírusos banda azt állítja, hogy sikeresen feltörték az Epic Games szervereit és számos adatot elloptak a vállalattól. Állítólag 189 gigabájtnyi adat került a birtokukba: többek között forráskódok és személyes információk is. A csapat március 4-ig adott időt határidőt az adatok "visszavásárlására", 15 ezer dollárt (hozzávetőlegesen 5,5 millió forintot) és egyéb fedezetet követelve. A Cyber Daily azonban megemlíti, hogy a Mogilevich nem bizonyította semmivel, hogy valóban meghackelték volna az Epic Games-t, és hozzátették azt is, hogy egy relatíve újonc csoportról van szó.

Az Epic Games időközben eljuttatott egy közleményt az esetről beszámoló Insider Gamingnek, amelyben elmondta a vállalat képviselője, hogy jelenleg is vizsgálják a helyzetet, de nem találtak bizonyítékot arra, hogy a Mogilevich állításai igazak lennének. A csapat nem vette fel velük a kapcsolatot, nem válaszoltak a megkeresésre és nem támasztották alá semmivel az állításuk valóságtartalmát, az Epic is csak egy tweet miatt értesült arról, hogy probléma lehet.

Március 4. után kiderül, hogy csak kacsa volt-e a hackerek állítása. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)