Hirdetés

Most már Középfölde ikonikus karaktereivel is belevághatsz a Baldur’s Gate 3-ba

|

Ráadásul egyszerre akár kilenc fővel is nekiindulhatsz a felfedezésnek.

Hirdetés

Csendesedett kicsit a Baldur's Gate 3 körüli felhajtás, ami annyira nem meglepő, hiszen elstartolt az októberi játék dömping az Assassin's Creed Mirage múlt heti megjelenésével, de minden bizonnyal Night City és Dogtown utcáit is sokan járják még a következő, nagyobb megjelenésekre várva.

Azért még most is rengetegen játszanak a Larian Studios RPG-jével, ami minden bizonnyal sokak számára szolgált az év egyik legnagyobb meglepetéseként.

A Gyűrűk Uráé jó eséllyel az egyik legnépszerűbb és legtöbbek által ismert fantasy-világ, ami számos ponton hasonlóságot mutat a Baldur's Gate 3-mal, elsősorban a műfaji sajátosságoknak köszönhetően. Így annyira nem is váratlan és furcsa esemény, hogy egy elszánt modder ötvözte a két franchise-t.

 

Hirdetés

Ennek eredményeként született meg az egyszerűen "Fellowship of the Ring" névre keresztelt mod is, melynek keretein belül akár Frodó, Sam, Pippin, Trufa, Legolas, Gimli, Boromir, Aragorn és Gandalf bőrébe is belebújhatunk. Természetesen a legnagyobb buli az, ha kilenc fővel vágunk bele a kalandozásainkba, hiszen így teljes pompában vonulhatunk harcba. A készítő, nexus1118 egyébként elmondta, hogy több, már meglévő modot használt fel, mind a csapat létszámának kiterjesztéséhez, mind a karakterek kinézeteinek megváltoztatásához.

A Gyűrűk Ura szereplői, noha igazán csábítóak lehetnek, érdemes vigyázni velük, hiszen a megemelt party-létszámkorlát következtében számos bugba is belefuthatunk majd, amik jelentősen ronthatják a játékélményt. Még maga a mod készítője is felhívta a figyelmet arra, hogy sok küldetés alapvetően négy játékosra van kódolva, így azokba például egyáltalán nem érdemes belevágni kilenc fővel. Továbbá elmondta még azt is, hogy a hajózás során is érdemes figyelni erre, ugyanis könnyen lehet, hogy a potyautasok hamar a vízben találják majd magukat.

Mindenesetre az már ebből is látszik, hogy simán elbírna egy hivatalos A Gyűrűk Ura-kollabot a Baldur's Gate 3, azonban nem valószínű, hogy vannak erre vonatkozó tervek a Lariannál. Addig is azonban a mod egy érdekes adalék lehet azoknak, akik Középfölde egyik gyűrűhordozójaként szeretnének kalandozni, akár egyedül, akár csapatban. Ha szívesen rápróbálnátok, akkor innen tölthetitek le a pakkot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)