Hirdetés

Most te is megnézheted az Alan Wake 2 legszürreálisabb jelenetét, amiről a fél internet beszél

|

Nem sok stúdió merte volna bevállalni azt, amit a Remedy.

Hirdetés

Már az első Max Payne-ben nyilvánvalóvá vált a Remedy, és a stúdión belül is leginkább a vezető író, Sam Lake vonzalma a transzmédia-megoldások iránt a történetmesélésben. A hard boiled stílusú rendőrsztori képregényei, az Alan Wake kalandját végigkísérő Night Springs epizódok, a Quantum Break élőszereplős szegmensei és dr. Casper Darling fejtágítói a Controlban lehetőséget adtak arra a csapatnak, hogy játékról játékra haladva finomítsa az ilyen tartalmak játékba integrálásának módját, ami végül az Alan Wake 2-ben csúcsosodott ki. A finnek legújabb alkotása nemcsak minket nyűgözött le, a The Game Awards legjobbjai közé is bekerült számos kategóriában, és akár még az év játéka titulust is megcsípheti.

Az Alan Wake 2 sikerében a káprázatos látvány, az első részéhez képest jóval változatosabb játékmenet, az izgalmas történet és a bőrünk alá kúszó atmoszféra mellett az élmény szerves részét képező élőszereplős részek is fontos szerepet játszanak. Mi több, ezekre épül a játék legszürreálisabb negyed órája. Aki még nem játszotta végig, vagy jutott el legalább a történet közepéig, annak azt javasoljuk, hogy csak akkor olvasson tovább, ha nem zavarják a spoilerek.

Hirdetés

Mint az ismeretes, a játék úgy épül fel, hogy egy ponton túl szabadon választhatunk, hogy Saga vagy Alan szálán kívánunk-e épp haladni. Az előbbi a Return, az utóbbi az Initiation címet viseli, és az Initiation negyedik fejezetében olyasmi történt, amire senki sem számított: részesei lehettünk egy Alan Wake musicalnek. Egy folyton változó, alapvetően lineáris szakaszon haladhattunk végig, miközben az éneklő Alant (Ilkka Vill és Matthew Porretta alakításában) és a szintén dalra fakadó Warlin Doort (őt David Harewood kelti életre) látjuk halljuk az Old Gods of Asgard tagjainak maszkírozott Poets of the Fall banda kíséretében.

A Remedy a szegmenshez használt felvételeket összeollózta és kiadta egy hivatalos videóklip formájában, de az alábbi videóban azt is megleshetitek, hogy néz ki játék közben a szóban forgó rész, melyben Alan arzenálja egy roppant hasznos jelzőrakéta pisztollyal bővül.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a stúdió a Poets of the Fall zenéjére hangszerelt egy rövidebb játékszakaszt, a banda Take Control című száma szól, amikor végre átverekedjük magunkat a Control egyik legkülönlegesebb helyszínén, az Ashtray Maze-en. És nyilván itt is a Remedy univerzumában létező Old Gods of Asgard színeiben játszanak a srácok.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)