Hirdetés

Moti Brothers - Secret Feelings EP - lemezkritika

|

Az egyre elismertebb Moti Brothers magyar producer-testvérpáros nagysikerű I Love Budapest EP-je után újabb lemezzel jelentkezik a Ready Mix Recordsnál Secret Feelings címmel. Az original track mellett 5 átdolgozás is helyet kapott a lemezen.

Hirdetés

A srácok nem ma kezdték a pályát, idestova hat éve fut már a Moti Brothers project. A sok stúdiózással átvirrasztott éjszaka először 2007-ben hozta meg az eredményét, amikor is a Soundtribe Records meglátta a potenciális lehetőséget a srácokban és leszerződött velük.

Ennek köszönhetően több EP és remix jelent meg a kiadó égisze alatt, ezzel elindítva a testvérpár karrierjét. Az igazi áttörést a 2008-as év jelentette, ekkor jelent meg első szerzői albumuk a kanadai illetőségű Existence Records gondozásában, Kemistry néven. A lemezre 11 muzsika került, mindegyik igazi besüppedős, utazós darab. Ez megadta a kezdeti lendületet a srácoknak és Ők bele is lendültek. A lemeznek köszönhetően a szakma is felfigyelt a Motolikra. Több neves DJ, köztük Nick Warren is igen elismerően nyilatkozott róluk. A testvérpár nem csak a zeneszerkesztésben jeleskedik. Saját heti rendszerességgel jelentkező rádióműsoruk van a Pure.FM-en, ami Hungarian Harmonies néven fut.

Számomra mindig is egy üde színfolt volt a két Motolai fivér munkássága, hiszen Ők szemben a mai tekerős, reszelős, teches hangzással, az igazi régi vonalas progressive house stílust képviselik, ami manapság már igen ritka kincs. Új lemezük a Secret Feelings EP is ezen az úton halad tovább, s nem hiába táborozott le jó időre a mypromopool.com toplistájának első helyére.

Az original track hallgatása közben olyan érzésem volt, mintha visszarepülnék a 90-es évek végére, amikor eme nemes műfaj virágkorát élte. A kellemesen lüktető basszusokat remekül feldobja a már-már sci-fibe illő lágy szinti hangja, s mindezek mellé remekül harmonizál a konga nyugtató trappolása.

Az első remix Christos Fourkis titkos érzéseit szórja szét hallójáratainkban. A görög származású előadó átdolgozása sokkal nyugodtabb, mint az eredeti zene. Ez a szám tökéletes egy buli lezárására, hogy a sok zsibongás után egy kellemes emlékkel térjen haza az egész estés partyzásban megfáradt emberünk.

Re-Zone egyből kétszer is újragondolta az eredeti számot. Első remixe keményen diktálja a talpalávalót. Az original nótából vett lágy dallamot megspékelte egy kis saját zongora szólóval. Igazán érzelem dús lett a kiállás, amit egyből egy erősebb zakatolás követ. Második remixe hasonlóan épül fel, csak itt már a négy negyedet megtörte, így fordítva át a zenét break stílusba.

A múltban már többször előfordult, hogy a Budapesti születésű Chris Drifter átdolgozta a Moti fiúk munkáját. Clubosabb hangulatot áraszt ez a feldolgozás, és jól is áll neki. Chris ügyködésének köszönhetően kicsit vérpezsdítőbb, déli hangulatú muzsikát kaptunk.

Az utolsó remixet Human8 készítette, aki ugyancsak hazánk sarja. Sokkal mélyebbre vette a figurát, amit lágy textúrákkal elegyít. Én sem tudnám jobban jellemezni ezt a munkát, mint ahogy egy a lemezhez hozzászóló delikvens tette: " a kevesebb néha több".

Akik szereti a régi hangzásvilágú progressive house zenéket, azok szeretni fogják a Moti fivérek munkáit, és plusz egy jó hír: jövőre újabb szerzői albummal fognak jelentkezni.

A zenékbe itt lehet belehallgatni:

Előadok:

http://www.myspace.com/motibrothers
http://www.myspace.com/christosfourkis
http://www.myspace.com/rezoneproject
http://www.myspace.com/chrisdrifter
http://www.myspace.com/human8music

 

Megjegyzés: Zol a Gamestar cikkíró verseny egyik győztese - ez első cikke a GSO-n, fogadjátok szeretettel!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)