Hirdetés

Moto GP 07 teszt

|

Nyeregbe pattantunk, gázt adtunk, és meg sem álltunk a kockás zászlóig.

Hirdetés

Sajnos PC-n egyáltalán nem dúskálunk a minőségi motoros játékokban, az utóbbi években egyedül a Moto GP sorozat volt az, amely kitartóan szórakoztatta a népet. A Climax csapata valahogy sikeresen kialakította azt a már-már tökéletesnek nevezhető egyensúlyt, amikor mind a szimulátorok rajongói, mind a kezdő versenyzők megtalálják a számításukat. A játék mindig is részletesen finomhangolható volt, és az elkövetett hibákat nem büntette túl szigorúan, például egy kicsúszás és borulás után minden további gond nélkül folytathattuk a versenyt. Na persze az sem mellékes, hogy a kanyarok előtt nem ártott alkalmazni azt a bizonyos féknek nevezett eszközt, ha nem akartunk az utolsó helyen bekacsázni a célba. És akkor nézzük át gyorsan, mit is változtattak a bevált recepten 2007-ben.

 

Motort mindenkinek!

 

A fenti kis eszmefuttatás szerepe akkor értékelÅ‘dik igazán fel, ha számításba vesszük, hogy a Moto GP 07 a mai trendeknek megfelelÅ‘en jelentÅ‘sen „felhasználóbaráttá" vált. A hangzatos marketingszövegbÅ‘l minden komolyabb gamer le tudja vonni a következtetést: a játék bizony némileg leegyszerűsödött. Szerencsére azért az alapok nem változtak túlságosan, egyszerűen csak a kezdÅ‘k kaptak a szokásosnál is több segítséget. A leggyengébb fokozaton a gép például teljesítményünkhöz igazítja a versenytársak szintjét is: ha több jó szereplés után egyszer véletlenül a mezÅ‘ny hátsó felében motorozunk, a riválisok hajlamosak kipotyogni elÅ‘lünk ütközések által. Ez a megoldás szerintem elég gagyi, de nyilván a sikerélmény miatt sokaknak fontos lehet. Ja, majd elfelejtettem, az oktató mód körülbelül annyiból áll, hogy követnünk kell a nyilakat a képernyÅ‘n, mindenféle instrukció nélkül. Véleményem szerint egy normális tréning többet segítene a kezdÅ‘kön, mint az említett megoldás. Ötletes újítás viszont, hogy a képernyÅ‘n látható pályarajzon a gép jelöli, milyen szakaszokon hibáztunk korábban, így lesz idÅ‘nk rákészülni egy újabb bukta megelÅ‘zése végett.

 

Száguldás fényes vágyakon

 

Túl változatos játékmódokat elég nehéz egy valós versenysorozathoz kapcsolódó motoros cuccba belecsempészni, de a climaxos srácok mentségére legyen mondva, ők legalább próbálták. A Challenge és Time Attack szekciókon gyakorolva belevághatunk az egész éves versengést végigkövető Grand Prix-be, ahol jó szerepléssel aztán megnyithatjuk az Extreme módot is. Ezzel érdemes elszórakozni kicsit, mert Extreme szinten már kizárólag a lóerőké a szerep, akár tuningolhatjuk is kedvenc kétkerekűnket. Ennél többet a Moto GP 07-ről elmondani nem nagyon lehet: a grafika a kor igényeihez igazított, a hangok - mint mindig - most is remekek, az irányítás hamar megszokható, a versenyláz pedig szinte rögtön elkap, ahogy felbőgnek a gépek. Kötözködni talán csak a rövidke soundtrack és a gyenge átvezetők miatt tudnánk, de ettől függetlenül ismét az idei legjobb motoros játékkal állunk szemben.

GameStar 


Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)