Hirdetés

[MOZi] Digitális csipke Scarlett O'Hara ruháján

|

A klasszikus filmek fizikailag sérülékeny értékek, de a HP és Warner Bros. Motion Picture Imaging által kidolgozott új, automatikus filmhelyreállító rendszer megőrizheti őket a jövő generációi számára. Egy jókora karcolás keresztezi Scarlett O'Hara arcát, vörös folt takarja a nagyhangú Robin Hoodot, és fehér foltok pettyezik King Kongot miközben felmászik az Empire State Buildingre. A klasszikus mozifilmek sérülékeny kincsek. Vonzzák a port, könnyen karcolódnak, gyakran zsugorodnak és fakulnak, sokféle módon romlik a minőségük az idők során. "A leghíresebbeket alkalomadtán precíz kézimunkával restaurálják," - mondja Qian Lin a HP Labs-tól, "de több ezer régi film van az archívumokban szerte a világon, és csak nagyon kevés állítható helyre ezen a módon, mert a módszer nagyon drága.". A megőrzésük komoly feladat az olyan Hollywood stúdióknak, mint a Warner Bros., amely több ezer más klasszikus alkotás között az Elfújta a szél, a King Kong és a Robin Hood tulajdonosa. Tovább >>

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)