Hirdetés

[MOZi] Mit tud a Prince of Persia film

|

A LatinoReviews.com-nak sikerült megkaparintania a Jerry Bruckheimer és Michael Bay gondozásában készülő Prince of Persia film forgatókönyvének egy korai változatát.

Hirdetés

Ugyan mindenkinek a hideg futkos a hátán, ha videojátékból készült filmadaptációról hall (és fordítva), az előzetes jelek szerint a PoP mozi személyében mégis egy hatalmas durranás van készülőben.
Az oldal a filmet egyfajta "9. századi Indiana Jones-ként" jellemzi. A történet szerint a perzsa hadsereg megtámadja és kifosztja Alamut szent városát, melynek lakói a mondák szerint hatalmas feketemágusok. A főszereplő Dastan, Sharaman perzsa uralkodó legfiatalabb gyermeke, aki a kifosztott városból egy köpenyt visz ajándékba apjának. A ruhadarab azonban elevenen elégeti a királyt az egész udvar szeme láttára, és Dastant szándékos gyilkossággal vádolják, így a fiatal hercegnek menekülnie kell. Üldözői elől végül Tamina, Alamut városának foglyul ejtett hercegnője menti meg, és ketten sikeresen kijutnak a városból is. Tamina célja azonban az, hogy visszaszerezze Dastantól a különös tőrt, amelyet a fiú a köpennyel együtt zsákmányolt a lány városának kifosztásakor. Dulakodásuk közben a herceg felfedezi a tőr erejét: az idő visszaforgatásának képességét, azonban mire erre rájön, már az összes homokot elhasználja a fegyverből. Végül felülkerekedve a lányon, Dastan visszaindul Alamut városába, felkutatni a válaszokat apja halálával és a tőr hatalmával kapcsolatban.
A film igazi érdekessége, hogy a herceg játékokból ismert, emberfeletti ügyességgel végrehajtott mozdulatait elsősorban nem speciális effektekkel akarják megvalósítani, hanem a Parkour nevű mozgásművészet segítségével. A francia eredetű Parkourt például már megcsodálhattuk a Banlieue 13 - A bűnös negyed című filmben is, ahol a főszereplők látványosan ugráltak háztetőről háztetőre és futkároztak falakon. Mivel ez kiemelkedő erőnlétet, ügyességet és állóképességet követel meg az emberektől, ezért erősen korlátozottá válik a Dastan szerepére alkalmas színészek száma, és a nagy nevek ki is esnek. A film előreláthatólag 2008-ban érkezik, szóval még sokat kell aludnunk, míg megtudhatjuk, hogy lehet-e kiemelkedő filmet készíteni videojátékból.
Alant pedig egy videó a Parkourról, érdemes megcsodálni:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)