Hirdetés

[MOZi] Uwe Boll pereskedik

|

De még hogy! A gamerek legrosszabb rémálmaiban kísértő rendezőlegenda legutóbbi, a PC-n már kétszer hódító Bloodrayne-en alapuló filmjének forgalmazóját, a Romar Entertainmentet pereli. A rendező állítása szerint a Romar nem tett eleget a megállapodásuknak, mikor az előzetesen tervezett 2000 vászon helyett ennél jóval csekélyebb számú teremben került mozikba a kritikusok által rendesen lehúzott, az imdb olvasói által minden idők negyvenedik legrosszabb alkotásának tartott film. Boll azt is mondja, hogy a forgalmazó nem fizette ki a producereknek a részüket és azt a tízmillió dollárt is zsebre tette, melyet Boll cége adott nekik a reklámkampányra. A rendező nem szeretett volna további kérdésekre válaszolni, inkább az ügyvédjéhez irányította az újságírókat, aki természetesen nem kívánt nyilatkozni. Megszólalt azonban az alperes cég egyik alapítója, James Schramm, aki szerint Boll csak azért nyújtotta be keresetét, mert tudatában volt, hogy a Romar pert akar ellene indítani. Schramm azt állítja, hogy a direktor levette a film dvd-kiadásának tokjáról és a korongra került filmről a forgalmazó cég nevét és logóját, a stáblistán pedig Schramm nevének helyére a sajátját írta. Boll további pontokon sértette meg a szerződésük, amikor nem fizette ki a Romarnak a DVD-eladásokból származó bevételek egy százalékát és a bemutató idején meghiúsította a sajtóvetítések létrejöttét. Schramm cáfolta továbbá Boll fenti vádjait, és elmondta, hogy cége előre figyelmeztette a rendezőt, hogy a bemutatóra kijelölt időpontban lehetetlen 2000 vásznat biztosítani - az csupán annyit válaszolt, hogy nem érdekli a dolog és megfelel neki a kijelölt dátumon a lehetőségekhez mérten a legszélesebb körben megvalósított bemutató. Schramm elmondta, hogy mélyen csalódott Bollban, akivel cége soha többet nem kíván együtt dolgozni, valamint nagyon reméli, hogy a többi hollywoodi vállalat is tanul az esetből és nem működnek majd együtt a német rendezőpalántával. Szerintem nem csak ő kívánja ezt.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)