Hirdetés

MrBeast munkára fogta a követőit, ismét áll a bál a videós körül

|

Nem kellett sok idő, hogy a világ legnépszerűbb youtubere újabb online csetepaté tárgya legyen.

Hirdetés

A mindössze 24 éves Jimmy Donaldson, avagy MrBeast tavaly novemberben vette át a vezetést PewDiePie-tól a YouTube legtöbb feliratkozóval bíró videósaként, s azóta is folyamatosan nő a közönsége, e cikk írásakor már 136 millióan követik a csatornáját.

Ám ahogy az az ismert személyeknél lenni szokott, nem mindenki rajong a youtuber munkásságáért: néhány hete egyenesen a szegények kihasználásával vádolták meg, amiért egy videó apropóján 1000 ember szemműtétét finanszírozta, most pedig a saját követői kapcsán dolgoztatásáért csattant rajta az ostor.

Hirdetés

Az ügy megértéséhez azzal kell kezdenünk, hogy MrBeast tavaly piacra dobott egy Feastables néven futó csokoládé termékcsaládot, ami állítása szerint fenntartható módon készül, a vásárlói pedig jótékony célokat támogatnak. A mostani balhét az robbantotta ki, hogy a youtuber megkérte a követőit, hogy ha a nassolnivalót forgalmazó Walmart áruházban járnak, tegyenek rendet Feastables összetúrt dobozai között.

Az erről szóló Twitter-poszt alapján csak egy ideiglenes felhívásról van szó, ami addig érvényes, amíg MrBeast nem verbuvál egy direkt ezzel foglalkozó csapatot, az akció viszont sokakat felháborított, akik szerint ez a követők szimpla kihasználása. Így aztán a mikroblogon most egymást váltják az önkéntes munkát bevállaló rajongók büszkélkedő posztjai és a videóst elítélő megnyilvánulások.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az ellenzők reakciói széles skálán mozognak: van, aki a kapitalizmus elfajzásának tartja az akciót, mások poénosra veszik a kritikát, és úgy csinálnak, mintha túszul ejtették volna a polcokon rendetlenséget csináló vásárlókat, de olyan is akad, aki a dühét kifejezve egy videót töltött fel egy Feastables-szelet összetöréséről.

MrBeast ugyan nem fújt visszavonulót, nem sokkal cikkünk írása előtt viszont közölte, hogy a közösségi segítséget meghálálva 100 ezer dollárt (kb. 35 millió forintot) adományoz egy jótékonysági szervezetnek, amihez az erről szóló bejegyzés alatt várja a tippeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)