Hirdetés

Működő légdeszka, San Andreas és internetelvevő adó - mi történt a héten?

|

Feltalálták a légdeszkát, felújították a San Andreast és felbosszantották az internethasználókat. A hétre már csak egy feladat maradt: (f)elolvasni a heti összefoglalót.

Hirdetés

Ne higgyétek, hogy nincs már ott, ahonnan ez a sok felezés jött, pár feles után feltétlenül teljesítenénk bármiyen kapcsolódó feladványt, de néha muszáj feladni és feledni. Hogy ti semmi fontosat ne feledjetek, így a hosszúhétvége végére is csokorba szedtük a híreket, mert attól, hogy most egy kicsit többet pihenhettünk, a játékvilág nem pihent. 

Olyannyira nem, hogy egymást érték a bejelentések. A hetet mindjárt a Call of Duty: Advanced Warfare gépigény megismerésével indítottuk, ami nyilván sokakat felbőszített, de meglátjuk, a megfelelő beállítások tekergetésével is kell-e majd a 6GB RAM. A Ghosts-nál nem kellett, úgyhogy sose hagyjon el titeket a remény. Egyébként erről jut eszembe, novemberben jön az Éhezők Viadala: A kiválasztott 1. része, csak én várom nagyon izgatottan, vagy azért köztetek is vannak, akik egy filmben akarják látni Jennifer Lawrence-t Natalie Dormerrel?

Grr. Na, mielőtt nagyon eltérnék a témától (ami ha még tovább nézem az iménti gifet, nem lesz annyira nehéz), az új CoD-dal kapcsolatban (ami amúgy EGY HÉT múlva jön, atyaúristen, nincs már messze) megtudtuk még, hogy lesz Infected és Gun Game mód, hogy jönnek a dedikált szerverek és egy mobilos app, valamint hogy a profi játékosok mit gondolnak magáról a játékról. Nagyon reméljük, hogy ez már tényleg minden rajongó szerint sokkal jobb lesz, különben megyünk vissza Counter-Strike-ozni. Így:

Ami a gépigényeket illeti, volt még két véglet: az Evolve gépigény keveseket vágott hátba, az Assassin's Creed Unity gépigény viszont már annál több játékosnak okozott hatalmas csalódást. Sokan inkább elmennek abból a pénzből Párizsba, amit egy az ajánlottnak megfelelő gépre kell áldozni. Igen, az 1700-as évek Párizsába. Igen, last minute ajánlatban. Még talán egy asszaszin jelmez is kijön belőle. Legalább cica méretben.

A Ubisoft egyébként nehéz perceket él most meg: elhagyta a köteléket Jade Raymond, akinek több Assassin's Creedet is köszönhetünk, hogy mást már ne is említsünk. Reméljük azért nem fogynak el a nők a játékiparból, sőt.

Maradjunk még a Ubisoftnál: a Far Cry 4 marketinggépezete olyan szinten dübörög, hogy a Richter-skála szerinti 1.9-es földrengést okozott Zala megyében. Volt egy kis rajongói kesergés azon, hogy a fejlesztők gyakorlatilag a Far Cry 3-ra húztak egy másik bőrt, de szerintünk ez nem akkora probléma, ha az élmény összességében olyan lesz, amilyet a játékosok megérdemelnek. Közben beindult egy interaktív weboldal is, jött egy trailer, ami az arénát és az északi területeket mutattta be (Yuma mellett) és azt ugyan még a fejlesztők sem tudják, mennyi idő kell ahhoz, hogy mindent teljesítsünk, már bejelentették a Season Pass egyébként nagyon csábító tartalmát is. Az egyik DLC-ben jetik lesznek.

Ha épp nincs mivel játszanotok, ajánljuk a ma tízéves Grand Theft Auto: San Andreas Xbox 360-as változatát, amit most az Xbox Live-on akciósan lehet beszerezni, kevesebb mint 500 forintért. Oké, nem egy GTA V, de azért próbálkozik. Az átdolgozott menü sokaknak ismerős lehet, viszont nem akarom lelőni a poént, aki érti érti, aki nem, az majd elolvashatja egy hosszabb beszámolóban. Legalább egy összehasonlító videót megpróbálunk összehozni, ha mást nem.

Jövőre a PC-s Grand Theft Auto V mellett még egy nagy dolog jön: a légdeszka. Bizony, 2015 októberétől bárki elemelkedhet a földtől, már ha a szóban forgó föld rézből van. A Hendo Hoverboard ötlete nem rossz, de még elég kiforratlan, pár év múlva 10 000 dollárból olyan légdeszkát vehetünk, amilyen Martynak volt. Vagy olyan időgépet, amilyen a dokinak. Amilyen ütemben halad a technika... Hamarosan lejár egyébként a noPhone Kickstarter kampánya is, érdekes kütyü, lehet, hogy ebben rejlik a jövő...

Igen, ennyit tud. Nem egy zombitámadás elleni kabin, de valamire azért használható. Valamire.

Mivel mi a GameStarnál igyekszünk a lehető leginkább elhatárolódni a politikától, óvatosan próbáltuk érinteni az internetadó problémáját is, és inkább gamer szemmel néztük meg, miért életképtelen és életszerűtlen ez az egész dolog. Reméljük az, hogy a mai tüntetésen ilyen sokan részt vettek, nem marad számunkra előnyös következmények nélkül. Na de erről ennyit, ez most itt nem a szomorkodás helye, inkább nézzétek, mit rajzolt a BZ bácsi:

A hét további eseményeiből: volt Outlast 2 bejelentés, láttuk a The Witcher 3: Wild Hunt intróját, Star Wars: Battlefront 3 gameplay videókat (és nem a Star Wars: Battlefrontét, ami jelenleg épp készül, ezt sokan félreértették, pedig nem tudtuk ennél egyértelműbben megfogalmazni, hogy nem arról van szó), publikussá vált az új Unreal Tournament pre-alpha változata, a YouPorn beszáll az eSportba, a BlizzCon 2014-en a Metallica zenél, és ne feledjétek, jövő hét pénteken Sunset Overdrive GameNight + Halloweeni buli, tessék beöltözni, amúgy is hideg lesz (a játékról szóló tesztünket egyébként holnap reggel olvashatjátok). Továbbra is tart Civilization: Beyond Earth nyereményjátékunk és gyakornoki pályázatunk, mindkettőre pillantsatok rá, és ha kimaradt a Middle-earth: Shadow of Mordor teszt, a The Vanishing of Ethan Carter teszt, vagy a Wasteland 2 teszt, mindegyket pótoljátok be. Mára búcsúzunk, holnap jövünk, addig is feltétlenül és minden körülmények között: „Vegyetek GameStart!”

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)