Hirdetés

Ebben a játékban a saját szemednek sem hihetsz (videó)

|

Egy egyetemistákból álló csapat megmutatta, hogy az optikai illúziók nem csupán egyszerű látványosságok lehetnek, hanem akár egy egész játék is épülhet rájuk, aminek a fejtörői a valóságban sehogy sem működnének.

Hirdetés

Bár az általatok elképzelt tökéletes FPS az akcióról szólt, a belső nézetes puzzle-játékokkal is elég jól szórakoztunk az elmúlt években. Az Antichamber és a Stanley Parable megmutatta, milyen könnyű a már megszokott és elvárt játékhagyományok felborításával összezavarni a játékosokat, de a Museum of Simulation Technology még magasabbra teszi a lécet.

Az egyetemistákból álló Pillow Castle csapata tavaly még csak techdemóként mutatta meg a projektet, de a vezető programozó keze alatt mára egy komolyabb demó is elkészült. Ebben a legtöbb fejtörő kulcsa a perspektívához és a hozzá kapcsolódó képi illúziókhoz kapcsolódik. Ugyanis ha a játékban felkapunk egy tárgyat, majd elkezdünk szaladgálni vele, látszólag nem változik a mérete, de valójában  mégis nagyobb vagy kisebb lesz. Erre a viszonylag egyszerű ötletre viszont egészen sokféle feladványt sikerült felépíteni, amik közül jó néhányat láthattok az alábbi videóban.

Egyébként mivel ennyire épít a térlátásunkra, van egy olyan érzésem, hogy a Museum of Simulation Technology még jobban működne egy VR-headsettel.

Nektek hogy tetszett a demó?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)