Hirdetés

Nagy valószínűséggel vége az évenkénti Call of Duty-nak

|

Úgy tűnik, hogy az Activision nem kívánja folytatni a 2005 óta állandósult gyakorlatot.

Hirdetés

Az első (2003) és a második (2005) rész közötti hiátust leszámítva egyetlen év sem telt a sorozat színre lépése óta anélkül, hogy ne bővült volna új, teljes értékű epizóddal a Call of Duty. Az Activision már régen felismerte, hogy a világ összes pénzét lehúzhatja a rajongókról, és az évenkénti megjelenés gyakorlata egészen jól is működött a közelmúltig, ám a koronavírus-járvány kirobbanása óta megfigyelhető, hogy kevésbé polírozottan érkeznek meg a játékok, amit most már a kiadó is belátott.

Egyes, a kiadóhoz közeli források most azt rebesgetik, hogy a Modern Warfare 2-vel megtörik a sorminta, az Activision könnyen lehet, hogy úgy dönt, két éven keresztül támogatja majd a játékot, amire korábban még nem volt példa. Sőt még az sem kizárt, hogy sztoribővítményt kap az idei epizód.

Hirdetés

A legjobb az egészben, hogy elvileg nem egyszeri esetről van szó, a hírek szerint ezután már csak kétévente jelennek majd meg játékok, hogy a fejlesztőknek több idejük legyen rendesen összerakni mind az egyjátékos módot, mind a multiplayert és egyéb tartalmakat.

És ha ennyi izgalom egyszerre nem lenne elég, akkor érdemes megemlíteni, hogy az Insider Gaming jelentése azt állítja, a Sledgehammer Games nem az Advanced Warfare 2-n dolgozik, hanem egy távolabbi jövőben játszódó kalandon. Ez mondjuk annak fényében nem túl nagy meglepetés, hogy a Modern Warfare 2 előtti két játék, a Cold War és a Vanguard nem igazán nyűgözte le a játékosokat.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ha tehát nem tévednek a szivárogtatók, akkor a következő Call of Duty csak 2024-ben jelenik meg a Treyarch gondozásában, a Sledgehammer pedig egészen 2026-ig gyúrhatja a saját projektjét. Na persze mindez könnyedén tárgytalanná válhat, ha kiderül, hogy a Microsoftnak más tervei vannak a franchise-zal, de előbb lássuk, véghez viheti-e a felvásárlást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)