Hirdetés

Nagyobb szabadságot ígér az Alan Wake 2

|

A Remedy információi szerint nem lesznek lineáris pályák az Alan Wake folytatásában.

Hirdetés

Minden részlettel érdekesebbnek tűnik a PlayStation Showcase-en nagyot villantó Alan Wake 2, de persze a Remedy figyel rá, hogy ne áruljon el mindent, lőjön le bármilyen meglepetést. Ennek köszönhetően már ismerjük az alapsztorit (amiben két karaktert is irányíthatunk majd két összefüggő történetszálon keresztül), és tudjuk, hogy az újoncokat is tárt karokkal várja a játék, valamint azt is, hogy dobozos változatra nem számíthatunk (pedig a THQ Nordic győzködi a stúdiót).

Ezeken kívül azonban nem sok mindent árult el az Alan Wake 2 honlapjának GYIK-részlege, az említett kedvcsináló vagy a Remedy munkatársai, szóval meg kell becsülni minden új infót. 

Hirdetés

A játék rendezője, Kyle Rowley elárulta, hogy az Alan Wake 2 "kissé nyitottabb" területeket fog felvonultatni, amelyeket a játékosok szabadon felfedezhetnek, és lehetővé teszik azt is, hogy újból meglátogassuk majd a korábbi helyszíneket. A történet egyik kulcsfontosságú helyszínéhez, a Cauldtron-tóhoz ellátogatva például bejárhatjuk szabadon az összes erdőt, majd visszamehetünk és újra meglátogathatjuk a helyszíneket a játékmenet részeként. A környezet megtervezéséért felelős Anne-Lynn Sottas elmondása szerint az előd számos helyszíne visszatér, bár új formában: 

"Az első játékban nem igazán fedezhetted fel a környezetet, de most lehetőséged lesz sétálni az utcákon, kicsit jobban felfedezni a várost, és újra felkeresheted a meglévő helyszíneket, mint például az étkezdét".

A Remedy Entertainment csapata rengeteg kutatást végzett annak érdekében, hogy a lehető leghitelesebben, a részletekre aprólékosan odafigyelve alkossák meg a fiktív várost.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hogy mennyire, azt hűen tükrözik Ciara Creagh-Peschau fotogrammetriai művész szavai: 

"Több hetet töltöttem azzal, hogy kutatómunkákat olvastam, adatokat gyűjtöttem az erdőfelmérésekről, megismertem a terület kulcsfontosságú fajait, hogy megfelelően igazságot szolgáltassak a Csendes-óceán északnyugati részének. A fotogrammetriai rész azt jelenti, hogy a fákat ténylegesen mi magunk is be tudtuk szkennelni a helyszínen. A fák, amelyeket a játékban látunk, szó szerint azok a fák, amelyek ebből a régióból származnak."

Az Alan Wake 2 a tervek szerint október 17-én fog megjelenni PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)