Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan videojátékokkal játszhatunk már a YouTube-on is

|

A Google az értesülések szerint már jó ideje teszteli a szolgáltatást.

Hirdetés

Tavaly szeptemberben bejelentették a leállást, majd idén januárban tényleg búcsúzott a Google egészen ígéretesen induló felhőalapú játékszolgáltatása a Stadia személyében, amely végül közel sem hozta a hozzá társított elvárásokat. A nagyvállalat azonban továbbra sem nyugszik és minden követ megmozgat, hogy valamilyen formában becsatlakozzon a milliárdokat termelő videojáték-iparba is. A legutóbbi értesülések alapján most nagyon úgy tűnik, hogy egy, a YouTube-on keresztüli játékkal kapcsolatos szolgáltatást terveznek bevezetni a közeljövőben.

Az infó egyébként a Google egyik anyavállalatának dolgozóinak küldött belső e-mail mentén szivárgott ki, amiből kiderült, hogy a szolgáltatás a "Playables" nevet viseli majd, és lehetővé teszi a felhasználóknak azt, hogy a platformon keresztül mobileszközökön, vagy asztali számítógépeken játsszanak különböző játékokkal.

Hirdetés

Az értesülések szerint egyébként egészen hasonló alapokra építkezik majd a Playables is, mint a Stadia, ugyanis azonnali hozzáférést biztosít majd a játékokhoz a platformon, azonban az nem tiszta még, hogy teljes egészében felhőalapú szolgáltatás lesz-e, vagy sem. 

A Google korábban egyébként már megpróbálta újrahasznosítani a Stadia technológiáját, és olyan harmadik feleknek továbbítani, mint például a Peloton, amely a fitnesz szférában tevékenykedik. A sportóriásnak a Google azt ajánlotta, hogy a szolgáltatásuk használatával a felhőn keresztül tudják majd kínálni az edzéseik játékosított változatait, ami kezdetben kifejezetten izgalmasan hangzott, de az együttműködés mostanra már megszűnt, így a cég továbbra sem tudott átütő és maradandó sikereket aratni a videojátékos szférában, de talán ebben változást hozhat majd a YouTube Playables.

Ti mit gondoltok a Google legújabb próbálkozásáról?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)