Duke Nukem Forever"" /> Duke Nukem Forever""/>
Hirdetés

"Nagyot szól majd a Duke Nukem Forever"

|

A 3DRealm és a Duke Nukem Forever neveket szinte mindenki ismeri, az utóbbi jó néhány évben valamelyet figyelemmel kíséri a PC-s játékok piacát. A kettő kötődik egymáshoz, ugyanis a 3DRealms adta ki annak idején a Duke Nukem 3D-t, amivel a jelek szerint évtizedekre beírta magát a történelembe. Sajnos azonban most már nem is emiatt, hanem a folytatás sorsa miatt összpontosul a cégre óriási figyelem. A Duke Nukem Forever a 90-es évek vége óta folyamatosan "késik", s azóta mintegy 8 millió dollárra nőttek annak fejlesztési költségei. A vállalat elnök-vezérigazgatója, Scott Miller egy friss interjúban nyilatkozott a játék jelenlegi helyzetéről. Miller kifejtette, hogy mekkora hangsúlyt fektetnek az eredeti szellemi tőkére, vagyis az innovációra, az újításokra, amelyek igazán egyedivé tehetnek egy játékot. Ehhez az is hozzátartozik, hogy a fejlesztők semilyen filmből vagy más játékból nem merítettek ötleteket. A DNF-ben fellelhető játékelemek, történések, szereplők, stb. teljes mértékben saját kútfőből létrehozottak, s pontosan ez az, ami a legtöbb időt veszi igénybe a fejlesztés során. Ez sem magyarázat azonban ekkora mértékű késedelemre. "Nagyon nehéz igazán jó fejlesztőket találni, akik hajlandóak lennének Dallasba jönni. Régen ez a hely volt a játékfejlesztők álma." - mondta. Szót ejtett még másik projektjükről, a Prey-ről is, amely szintén jó régen be lett jelentve, majd hányattatott sorsát mégis sikerült helyrehozni. Valójában négy és fél éve készülget a háttérben, ám a jelek szerint mégis hamarabb jelenhet meg, mint a DNF.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)