Hirdetés

Napi büntetés: a Valve bannolt egy streamert 15 évre, de olyan csodálatos alázással, hogy azt tanítani kellene

|

Az egyik streamerhez megérkezett a Mikulás, de csoki helyett virgácsot és 15 év eltiltást hozott.

Hirdetés

A MOBA játékok valamiért vonzzák az indulatkezelési problémákkal küzdő játékosokat. A League of Legends és a Dota 2 közösség jelentős része is végtelenül toxikus, akik nemcsak a saját, hanem mások szórakozását is képesek elrontani. Ez alapesetben is probléma, hát még akkor, ha egy nagyobb kaliberű streamerről van szó, akit ezrek néznek nap mint nap. 

Ennek iskolapéldája Mason 'mason' Venne, aki 2014-ben a Dota 2 világbajnokság harmadik helyéig jutott, aztán viszont csak középcsapatokban pattogott évekig, néhány éve pedig fel is hagyott a versenyzéssel, és már csak a streamelésnek él. A toxikussága (ami miatt anno csapatokból is kirakták) viszont nem múlt el, folyamatosan fikázza az ellenfelet és a csapattársait is, ami miatt rendszeresen reportolják. A fiókja számos korlátozást és rövid felfüggesztést megsínylett már az elmúlt években, még boostolókat is felfogadott, hogy javítsák a profil megítélését, de a saját hozzáállásán nem változtatott.

Hirdetés

Ebből lett most elege a Valve-nek, akik a lehető legstílusosabb módon vetettek véget a karrierjének. A Dota 2 játékosok karácsonykor szoktak kapni egy kis digitális ajándékcsomagot a Valve-től, amiben általában xp boost, skin, vagy valami csecsebecse van. Mason élő adásban nyitotta ki a csomagot, ez volt benne:

A csomagot kinyitva jött az igazi meglepetés, hogy mason accountját 2038-ig kitiltották. Mellette egy csomó Taunt is volt a csomagban, amiket így felhasználni nyilván nem fog tudni, inkább csak azért csempészte be őket a Valve, hogy a neveik megjelenjenek a képernyőn:

Nem Mason egyébként az egyetlen, a Valve most így számol le a smurf accountokkal. Szeptemberben már 90 ezer ilyen fiókot kitiltottak, de a jelek szerint még mindig bőven vannak, akik így próbálják elrontani mások szórakozását.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)