Hirdetés

Napi büntetés: az egész világot meghódították a papírhulladékból készült puskázásellenes fejfedők

|

Egy Fülöp-szigeteki tanár ötletén derül most az egész világ.

Hirdetés

Mary Joy Mandane-Ortiz nem mindennapi feladatot adott a mérnökhallgatóknak egy Fülöp-szigeteki iskolában: vizsgázás előtt teljes mértékben "puskázásbiztos" sisakokat kellett gyártaniuk maguknak. A fejfedők elsősorban papírból és más teljesen hétköznapi alapanyagokból készültek, a végeredmény pedig olyan zseniális lett, hogy először a helyi oldalak és a közösségi média kapta fel a sztorit, majd a napokban már a BBC-n is vezető anyag lett belőle - szúrta ki a 444.

A tanárnő ötlete végtelenül egyszerű volt: össze akarta kötni a főiskolai vizsgák integritását és igazságosságát, valamint a mókát és szórakozást, ezért engedte meg a nebulóknak, hogy otthon készítsenek saját puskázásellenes sisakokat, és azokat magukkal hozzák a nagy napra. Sokan tényleg ilyen eszközökkel felszerelkezve jelentek meg a vizsgán.

Hirdetés

Volt azonban egy kifejezett kérés: újrahasznosítható, egyszerű anyagokkal dolgozzanak, például papírral. Ezt többé-kevésbé be is tartották a diákok, ahogy az az alábbi galéria fotóin is látható. 

Ötlete végül valódi trenddé vált, egyre többen kezdték el átvenni a Fülöp-szigeteken, és egyáltalán nem lepődnénk meg azon, ha hamarosan más országokba is átterjedne ez a mókás megoldás.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)