Hirdetés

Napi büntetés: ha egy mód van rá, ne bízd a Twitch nézőire a sült rizs elkészítését

|

Érdemes odafigyelni a konyhában, mert egy apró hiba és könnyen eluralkodhat a káosz.

Hirdetés

Egyre elborultabb dolgokkal találkozhatunk a Twitch felületét böngészve, messze túl járunk már a Guitar Hero-s gitárral végig tolt souls-játékokon, vagy a gyümölcsökkel multi-shootert játszó játékosok közvetítésein, bár meg kell hagyni, a legtöbb esetben azok is teljesen elvetemültek.

A "Twitch Plays" műfaj kezd egy kicsit elszabadulni, aminek lényege, hogy a nézők otthonról, chatben megadott parancsokkal irányítják a stream történéseit. Nem egyszer volt már példa arra, hogy így vett részt a közösség például Pokémon játékok végigjátszásában, viszont egy nem mindennapi streamer most egy újabb oldalát villantotta meg a közös "játéknak".

Hirdetés

Mit szólnátok ahhoz, ha azt mondanánk, hogy a Twitch chat segítségével most már egy közös főzésben is részt vehettek? Nos, az uwu_to_owo nevet viselő streamer egy teljesen új kategóriáját vezette be az élő adásoknak "hagyom, hogy a Twitch chat vezérelje a konyhai eszközeimet" néven. Nem nehéz ez alapján kitalálni hogy mi is történt pontosan közvetítés során: a streamer megépített egy robotszakácsot, amelyet közvetlenül hozzákapcsolt a chathez, így az az ott kapott parancsok alapján sült rizst készíthetett.

A mellékelt videón látható, hogy a robot különböző chatparancsok alapján bizonyos feladatok elvégzésére lett programozva, így például a serpenyő megfordítására, az ételek megfűszerezésére és azok megkeverésére. Természetesen gondolhatjátok, hogy nem sült el túl jól (haha) a dolog.

A chat a robot üzembe helyezése után nem sokkal spammelni kezdte a parancsokat, amik rövid idő alatt teljesen tönkrevágták a streamer tűzhelyét. Az adás után azonban mindenkit megnyugtatott, senki sem sérült meg a mutatvány alatt, kilakoltatásra sem került sor a hangzavar miatt, egyedül a tűzhelye szorul cserére, ami valószínűleg a legkevesebb egy ilyen mutatvány után.

Ha szeretnétek még ilyen és ehhez hasonló agymenéseket látni, akkor érdemes bekövetnetek uwu_to_owo-t, aki rendszeresen áll elő az újabb kísérleteivel. Legutóbb például egy alaplapot, illetve számítogépes chipeknek tűnő dolgokat próbált összeturmixolni, ami természetesen azonnal tönkrevágta a masinát. Ezek alapján biztosan vagyunk abban, hogy a jövőben is számos felkapott Twitch-klipet láthatunk majd tőle, de reméljük, a végén azért minden egyben marad.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)