Hirdetés

Napi büntetés: te hívnád a gyereked Lilithnek vagy Pumbának?

|

Mindig akad olyan szülő, aki valamiért azt gondolja, hogy a hülye keresztnevekkel nem bünteti gyermekét, hanem különlegessé teszi. Azért mindent nem lehet.

Hirdetés

Emlékeztek még az apukára, aki a Mass Effect szereplőjéről akarta elnevezni lányát? Nyilván nem egyedi ez a történet, sok szülő gondolja azt, hogy ha saját szenvedélye köszön vissza utódja névválasztásában, az olyan sajátos és megismételhetetlen ötlet, és majd biztos nem fog vele fél életében szenvedni a gyermek. Ezért is van a Nyelvtudományi Kutatóközpont, akiknek feladata engedélyezni a Magyarországon használható keresztneveket, mert gyorsan elszabadulna a pokol, és jönnének az olyan kombók, mint (hogy csak a GS-es kollégák vezetékneveit használjam sztereotípiaként)

a Horváth Duriel, az Erdei Kratos, a Hajdú Peterparker, a Vörös Tetris, a Virágh Geralt, a Berze Cségó, és még sorolhatnám a végtelenségig.

Az NLC nemrég riportot készített a Nyelvtudományi Kutatóközpont munkatársával, aki elmondta, hogy átlagosan havonta 40-50 kérelem fut be hozzájuk egyedi nevekkel, akár ötlet, akár írásmód tekintetében, és egyre többen saját maguknak is szeretnének egyedi keresztneveket engedélyeztetni (ami lássuk be, még a jobbik eset, mert nem a gyerek közösségi életét teszi tönkre).

Hirdetés

Sokszor formai (magyar helyesírás) okok miatt utasítják el ezeket, meg is oszott pár nevet a teljesség igénye nélkül, amit szerettek volna bejegyeztetni hazánkban, akad pár igazán feszes darab:

  • Lilith - nyilván Diablo szezon van, meg sem lepődünk
  • Johann - ezt teljes mértékben élnénk
  • Röneszmé - hiába, az Alkonyat rajongás nem megy ki a divatból
  • Katamari - Damacy vezetéknévvel erős kombó lenne
  • Böbi és Fibi - a becézgetős nevek milyen jól is hangzanak majd kamaszkorban
  • Csillagom - mármint pont így, birtokos szerkezettel
  • Csillagfény és Kori - a Tini Titánok tuti bevennék bölcsiben
  • Csillám - legalább póniknak lehetne adni ezt a nevet...
  • Pumba - azért lássuk be, a gyereknek nem lesz annyira Hakuna Matata az élete ezzel a névvel
  • Bodzaróza - a hangzása nem is rossz, de azért elég merész keverék

Szerintetek jó lenne, ha bárki bármilyen nevet adhatna magának vagy gyermekének, vagy kell valami minimális társadalmi kontroll az elszabadult hajóágyúként csapongó kreatív emberek megfékezésére?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)