Hirdetés

Napi büntetés: vigyázz, a Call of Duty: Modern Warfare 2-ben meg kell majd ölni másokat!

|

Az ausztrál korhatár-besorolásért felelős bizottság közzétette, hogy milyen korhatáros dolgok lesznek az új Call of Duty játékban. Még fegyvereket is kell használni!

Hirdetés

Miközben az Activision Blizzard talán már virtuális bérgyilkosokat is felfogadott, hogy levadásszák a Call of Duty: Modern Warfare 2 kampányának kiszivárgott részleteit, addig az ausztrál-korhatárbesorolásért felelős szervezet, azaz az ACB lazán fellőtte az Infinity Ward játékának adatlapját, leleplezve, hogy milyen huncutságokat követhetünk el a társadalom és a jóízlés rovására. 

Az ACB - gamerek számára rendkívül megmosolyogtató - értékelése arra figyelmeztet, hogy a játék számos ellenfél levadászását és megölését ábrázolja vérrel és sérülésekkel telítve. Erősítsétek meg a lelketeket, de az erőszak a játékmenet nagy részében jelen van lőfegyverek (köztük automata fegyverek), pengék és egyéb tárgyak használatának köszönhetően.

A fejlesztőcsapat ráadásul nem érte be ennyivel, feldobta a játékát "rövid vizuális és szöveges szexuális utalásokkal", például egy jelenet egy vöröslámpás negyedben játszódik. Mielőtt azonban bárki túlságosan is izgatottá válna, az ACB lehűti a kedélyeket: "a játék nem tartalmazza szexuális tevékenység ábrázolását."  Pedig már féltünk, hogy valami igazán veszélyes dolog fertőzi meg ifjú polgáraink lelkét.

Hirdetés

Explicit szavakat viszont igen, így akinek a fuck (banyek), shit (kaki) és asshole (popsifej) kifejezések túlságosan is megviselnék az idegzetét, az messziről el tudja kerülni a Modern Warfare 2-t. Az ACB figyelmeztet a droghasználatra is, mármint a prezentálására, miszerint a játék során kapunk "a drogokra és kartellekre való szóbeli utalásokat és rövid jeleneteket, amelyekben fehér porral teli csomagok láthatók, egy karakter pedig egy rövid vágóképben implicit módon fehér port szippant fel". A szövegkörnyezet alapján egyértelműen nem pékekről van szó. Ez összecseng azzal, amit korábban a kampányról hallottunk

A Call of Duty: Modern Warfare 2 október 28-án fog megjelenni PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re, de azok, akik előrendelték, már szeptemberben tolhatják a bétát, október 20-án pedig - egy héttel mások előtt - a kampánynak is nekiugorhatnak majd. Ha ezek után még mernek. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)