Hirdetés

Napi húszezer eurót keres a Piratebay.org

|

Kevesen gondolták volna, hogy a világ egyik legnagyobb torrentgyűjtő oldala napi húszezer eurós hirdetési bevétellel "garázdálkodik". További sokk, hogy ez a szám csak a skandináv piacra értendő. A begyűjtött pénz egy svájci bankszámlára érkezik, amit a svédországi csapat egy ottani, adótanácsadással foglalkozó céggel közösen tart fenn. Nem mondható, hogy a fájlmegosztással foglalkozó portál egy ártatlan hobbi oldal, bár tevékenységük nem is minősül illegálisnak. Mindössze linkeket gyűjtenek össze nagyrészt illegális tartalmakhoz, több rendőrségi nyomozás azonban már ezt is bűncselekménynek minősíti. Legújabban mégis a horribilis hirdetési bevételekre "szálltak rá" a hatóságok. Azt vizsgálják, hogy az így befolyt összegek valóban legálisak-e, illetve adóznak-e utána. Az emiatt kiszabható maximális büntetés két év börtönben letöltendő szabadságvesztés. Tovább >>

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)