Hirdetés

Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections teszt - a nindzsaháború sosem változik

|

Izgatottan várjuk a napot, amikor a CyberConnect2 innovatív elemekkel és újfajta sztorivezetéssel dobja fel az új játékait. Ez nem az a nap.

Hirdetés

Amikor a Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles megjelent, ott volt egy kis reménysugár. A CyberConnect2 azzal sem alkotott igazán újat, de a szokásos játékmechanikáit annyira lecsiszolta, hogy a bohóckodós aréna verekedésből sikerült egy kiegyensúlyozott, kompetitív címet építenie.

A tálalás a prémium kategóriát súrolta, és a rajongók imádták annak minden elemét. Ezek után őszinte izgalommal vártam a Naruto X Borutót gondolván, hogy az ott tanultakat kamatoztatják majd egy minden eddiginél erősebb Ninja Storm csomagban. Nos, tévedtem.

Hirdetés

Még mindig itt tartunk

Akinek még nem volt szerencséje a Ninja Storm játékokhoz, vagy bármilyen hasonló CyberConnect2 címhez, azoknak álljon itt egy gyorstalpaló: ezek verekedős játékok, csak máshogy. Ahelyett, hogy egy Street Fighter vagy egy Tekken kiforrott, kompetitív élményét kapnánk, a 3D-s aréna fighterekben sokkal inkább az a cél, hogy egyszerű irányítási formákon és látványos mozdulatokon keresztül átélhessük az adott játékot ihlető anime nagy pillanatait. Itt nem azzal fogsz foglalkozni, hogy Cammy melyik mozdulatának van akkora indító animációja, hogy megtudd azt zavarni egy gyors ütéssel, hanem, hogy elugorj az ellenfél lerohanása elől, és egy gombnyomással rádobd a legközelebbi bolygót.

A vegytiszta szórakoztatás a cél, de ez nem jelenti azt, hogy a ignorálhatnánk a minőséget. A Demon Slayer például megmaradt a CC2 jól ismert mechanikáinál, de sikerült vállalható arénákat építeniük, egyensúlyba hozni a karaktereket, és úgy optimalizálniuk a játékot, hogy az a komolyabb versenyzőknek is érdekes lehessen. Na, a Naruto x Borutóban mindez füstbe ment.

Visszatértünk ugyanahhoz a bohóckodáshoz, amit a 2016-os Ninja Storm 4 hozott. A játék 130-nál is több karakterrel büszkélkedik, ami egy teljesen valós kijelentés, csak éppen a 130 karakterből van 10 különböző Naruto, 10 különböző Sasuke, 4 Kakashi, 4 Boruto és így tovább. Így nagyon hamar összejön az tekintélyes karakterszám, és bár való igaz, hogy ezek jelentős része különböző technikákkal van felszerelve, és a franchise történetének különböző időszakaiból származik, de sokkal jobbat tett volna a harcélménynek, ha összehúzzák ezeket. Az egyetlen mentsége a karakteráradatnak, hogy a Ninja Storm Connections egy 3v3 játék, ami azt jelenti, hogy összeránthatunk több harcost is egy csapat. Vannak látványos csapatmozdulatok, amiket csak adott hármassal lehet összehozni, és a karakterváltogatás lehetősége feldobja a Ninja Storm egyébként szűkös eszköztárát.

Ettől függetlenül a játék hamar unalmassá válik, amikor a hatalmas arénákban egymást kergetjük vagy próbáljuk lövöldözni a másikat egy képernyőnyi távolságból. Az élmény sajnos akkor sem lesz jobb, ha a sztori felé kacsingatunk.

Levágtuk azt a ninja utat

Mivel a Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections elvileg a franchise 20. születésnapját hivatott megünnepelni, így a kampány természetesen egy nagy válogatás kazetta lett az anime legjobb pillanataival. Ezzel önmagában nem is lenne semmi gond, de iszonyatosan trehány munkát végeztek vele a készítők.

Az ikonikus összecsapásokat rövid átvezetők kötik össze, melyek igazából csak az animéből kivágott képek némi narrációval fűszerezve. Ez eleve nem a legelegánsabb megoldás, de zavaróan alacsony minőségű felvételekről beszélünk, melyeket mintha egyenesen a Videa lejátszóból fotóztak volna. Néhol teljes, gyönyörű, HD felbontású képeket kapunk, néhol azt se tudjuk melyik karaktert látjuk.

Az angol szinkron ráadásul gyalázatosan gyengére sikerült, amit szerencsére megment a japán verzió. Ott az eredeti szinkronhangokat kapjuk, akinek előadásai sokkal emészthetőbbé teszik az egyébként nagyon unalmas nosztalgia túrát. A játék egyébként tartalmaz egy másodlagos, Special Story módot is, ahol Boruto a főszereplő, de a történet pont olyan unalmas tálalást kapott, mint a főkampány. Itt legalább 3D-s, renderelt átvezetők követik a harcokat, és sokszor azt a karaktert vihetjük harcba, amelyiket mi szeretnénk.

Vannak elemei a Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections csomagjának, melyek lefoglalhatják a széria rajongóit (például a különböző kozmetikai cuccok feloldogatása) és az online multiplayer jelenléte sem elhanyagolható, de az egészről érződik az olcsó, elsietett munka bűze. Aki játszott az előző Ninja Storm játékokkal, és fel akarja idézni a Naruto legszebb pillanatait, az inkább vegye elő azokat. Ennél sokkal jobb dolgokra is el lehet verni 60 eurót.

NARUTO X BORUTO Ultimate Ninja STORM CONNECTIONS
Vannak jó ötletek, és egy barátságos összecsapás erejéig el tud szórakoztatni, de nosztalgiázáshoz inkább a korábbi Ninja Stormokat ajánlanánk.
Ami tetszett
  • Rengeteg karakter
  • Választható japán szinkron
  • Rengeteg feloldható kozmetikai opció
Ami nem tetszett
  • A játékegyensúly csapnivaló
  • A kampány minősége gyér és fantáziátlan
  • A játéktempó egyszerre lassú és sietős
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)