Hirdetés

NCSoft az illegális szerverek ellen

|

Nemrég beszélgettem valakivel, aki nem hivatalos LineAge II szerveren játszik és azt állította, hogy az teljesen legális, hiszen letölthető a netről. Most szólok: ez nem így van.

Hirdetés

AZ NCSoft, a világ egyik legnagyobb MMO kiadója (tudjátok, LineAge II, Guild Wars, City of Heroes stb.) nemrégiben bejelentette, hogy elege lett az NCSoft-os játékok illegális szervereiből, az ezeket nem hivatalosan működtető és használó userekből. A hivatalos indoklás szerint azért lépnek fel erőteljesen az illegális használat ellen, mert rengeteg "magánszerverhez" nem engedélyezett módosításokat kell letölteni, illetve ezek a kiszolgálók olyan játékmechanizmusokat tartalmaznak, amelyek tönkreteszik az eredeti játékélményt. Az NCSoft felderítette az ilyen "szolgáltatásokat" és a jövőben jónéhány per várható a témakörben. Egyelőre főleg a két leginkább fertőzőtt területre, Oroszországra és Görögországra koncentrálnak, de egész kelet-Európa a célpontban van. Tavaly egyébként az NCSoft már sikeres volt Görögországban, ahol a bíróság rendelte el, hogy az e-Global nevű cég leállítsa nem hivatalos LineAge II szervereit. Max Brown az NCSoft Europe kereskedelmi igazgatója szerint az illegális játék-szerverek nagyon negatív befolyással vannak az NCSoftra és legális felhasználóira is, hiszen rossz irányba befolyásolja a játékélményt, bevételeket vesz el a cégtől, amelyek segítségével a hivatalos szervereken fejleszthetnék tovább a játékot. Az említett e-Global nem kevesebb, mint 6 millió euro (1 milliárd 500 millió forint) bevételtől fosztotta meg a játék készítőjét és kiadóját. Brown kijelentette, hogy a legkeményebb fellépésre számíthatnak azok, akik ilyen jellegű illegális tevékenységet végeznek. 

 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)