Hirdetés

Ne dőlj be: nem tért vissza a The Day Before a Steamre, csúnya átverés a most felbukkant adatlap

|

Első ránézésre tényleg olyan, mintha a The Day Before-t vásárolhatnánk meg 5,89 euróért, és ez a Steam súlyos hibájára világít rá.

Hirdetés

Már majdnem elfelejtettük azt a bohózatot, ami a The Day Before volt, ám most kénytelenek vagyunk újra írni a Fntastic rövid életű játékáról - pontosabban csak annak kapcsán. Ez ugyan végleg az enyészeté lett, ám egy más játék teljesen átalakított steames adatlapja azt sugallja, a fejlesztők mégsem engedték el a projektet.

A szóban forgó termékoldalon az egyetlen igazán gyanús jel a megjelenés dátuma: azt azért sokan tudják, hogy a The Day Before nem 2023. augusztus 26-án vált elérhetővé. Minden mást viszont lemásoltak az eredetiről, a trailereket, a képeket, a leírást, mindent, így nagyon könnyen megtévesztheti a gyanútlan katasztrófaturistákat.

Szerencsére segít nekünk a SteamDB oldala, ami a változtatásokat is nyomon követi. Itt láthatjuk, hogy az adatlapot eredetileg tavaly augusztusban hozták létre egy Carrot the Cat nevű játéknak. Aztán február 12-én minden megváltozott: a fejlesztő SparklingPishy-ről Rockstar Gamesre, a játék neve pedig Grand Theft Auto: Brasilra.

Hirdetés

Még képek is felkerültek a nyilván nem létező játékról, amiket külön széppé tesz a Windows aktiválására felszólító üzenet. Az adatlap kezelője láthatóan nem volt elégedett, így előbb mindent visszaírt az eredetire, aztán a mai nap folyamán újabb változtatásokat eszközölt: lemásolta a The Day Before adatlapját. Alább láthatjátok, mennyire alapos munkát végzett, bár az is tény, hogy sok mindent nem kellett tennie a megtévesztés érdekében.

A Valve remélhetőleg hamar kapcsol, és senkinek nem jut majd eszébe vásárolni.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)