Hirdetés

Need For Speed Underground 2 remake készül, amit sosem fogunk játszani

|

Még elég korai fázisban van az Unreal Engine 4-ben készülő rajongói projekt, de már most lenyűgözően hozza az eredeti hangulatát.

Hirdetés

Az utóbbi években nagy sikert arattak a hivatalos remake-ek, elég csak a kiválóan sikerült Resident Evil 2-re vagy a szintén fantasztikus Final Fantasy VII-re gondolni. Sajnos ennek ellenére még mindig vannak olyan klasszikusok, amelyek hiába kiáltanak remake-ért, nem vállalkozott a hivatalos jogtulajdonos arra, hogy belevágjon egy hasonló projektbe.

Szerencsére a rajongók között is vannak olyanok, akik komoly szakmai tudást szedtek fel, így rengeteg kimondottan színvonalasan sikerült hobbi projektet láthattunk már, most pedig a kétezres évek egyik legjobb autóverseny játékának ugrott neki egy lelkes garázsfejlesztő. 

Hirdetés

A Need For Speed Underground első és második része egyértelműen a kétezres évek leginkább meghatározó játékai közé tartoznak, amik mind játékmenetüket, mind pedig zseniális hangulatvilágukat tekintve nagy hatással voltak az utánuk érkező konkurenciára. A sorozatnak máig sok rajongója van, akik már régóta lelkesen követelik a hivatalos remake-et, de egyelőre semmi biztosat nem tudni arról, hogy az Electronic Arts bármelyik stúdiója foglalkozna ezzel.

Itt jön a képbe Ivan Novozhilov, aki úgy döntött, hogy magára vállalja a feladatot és az Unreal Engine 4 segítségével el is kezdte reprodukálni az eredeti játékot, ami már most meglepően szépen néz ki. Sajnos letölthető változata egyelőre nincsen, de Novozhilov feltöltött egy videót, amin jól látszik, hogy mennyire hasonlít az eredetire, legyen szó akár az ismerős HUD-ról vagy a háttérben felcsendülő zenékről.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Íme a kb. 10 perces nosztalgia:

Persze aki egy kicsit is követi az ilyen rajongói projekteket, az nagyon jól tudja, hogy sajnos a hivatalos jogtulajdonosok nem szokták jó szemmel nézni az ilyesmit, így sajnos benne van a pakliban, hogy ez is egy ügyvédi felszólítólevéllel fejeződik majd be, de valahol a szívünk mélyén nagyon reméljük, hogy az Electronic Arts kompromisszumra jut majd a készítővel. Vagy kedvet kap egy még jobb remake készítéséhez. Láttunk már ilyet azért, csak nem tőlük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)