Hirdetés

Néha iszonyú kellemetlenül, néha viszont egész jól néznének ki kedvenc videojátékos karaktereink fotorealisztikus arcokkal

|

Minimum megosztó az, ahogy az AI segít átalakítani a játékbeli karakterek arcait egy kicsit valóságosabbá.

Hirdetés

Hatalmas figyelem övezi a mesterséges intelligenciát, ami nem csoda, hiszen a rohamosan fejlődő technológia következtében napról-napra olyan innovációkat láthatunk, amelyek korábban teljesen elképzelhetetlenek voltak a számunkra. Most ismételten egy újabb, még korábban nemigen látott dologgal rukkolt elő egy Los Angeles-i produkciós csapat, a Corridor Digital, akik már korábban is egész megosztó, AI által generált tartalmakat publikáltak.

Most úgy döntöttek, hogy a videojátékok területére merészkednek, ahol elsődleges céljukként tűzték ki azt, hogy "megjavítsák" bizonyos videojátékos karakterek arcait, amik természetesen ismételten sokakban ellenérzéseket váltottak ki.

Hirdetés

A csapat társalapítója, Niko Pueringer azt állította, felfedeztek egy olyan eljárást, amivel "forradalmasítani tudják a videojáték-karakterek renderelését", méghozzá az Insight Face nevű arcelemző technológia és a már sokak által ismert Stable Diffusion XL képgenerátor kombinálásával. Ezek segítségével lényegében egy mesterséges intelligencia által generált szűrőt helyeztek a karakterek arcára, amik aztán így sokkal élethűbbnek, ha úgy tetszik, fotorealisztikusabbnak hatottak.

A csapat egy 17 perces videóban szemléltette a végeredményt, miközben egy kanapén ülve reagáltak a látottakra. A karakterek sorában feltűnik többek között Nathan Drake az Uncharted szériából, Aloy a Hoizon játékokból, de még Big Boss a Metal Gearből és Shepard parancsnok a Mass Effectből is. De vessetek ti is egy pillantást a videóra, amiben azért elég érdekes dolgokat lehet látni.

 

A csapat egyébként úgy gondolja, hogy a valóságosabb arcokkal sokkal erősebb érzelmi hatást lehet gyakorolni a játékosokra. Ez azonban egy eléggé kisarkított magyarázat, amivel több a témában jártas szakember és youtuber is szembe ment, hiszen úgy gondolják, hogy a Corridor Digital teljesen félreértelmezte azt, hogy mitől is válnak igazán immerzívvé ezek a játékok.

A Los Angeles-i csapat viszont legalább elismerte, hogy az AI által generált filterek teljesen figyelmen kívül hagyják azokat az emberi érzéseket és arckifejezéseket, amiket az eredeti játékon dolgozó szakemberek aprólékosan alkottak meg, olyan szempontokat figyelembe véve, mint például a bevilágítás és a textúrázás.

Minden bizonnyal sok hasonló kísérletet láthatunk majd még a jövőben, viszont mint ezt is, érdemes lesz azokat is fenntartásokkal kezelni. A mesterséges intelligenciával egyébként már több stúdió is kísérletezik és próbálja körbejárni az ezzel kapcsolatos lehetőségeket, azonban egyelőre még messze vannak attól, hogy teljes mértékben erre a technológiára hagyatkozzanak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)