Hirdetés

Néhány rajongó pert indított a Star Wars: KOTOR 2 törölt DLC-je miatt

|

Az Aspyr Media és a Saber Interactive csoportos perrel néznek szembe.

Hirdetés

A Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords 2022. június 8-án jelent meg Nintendo Switchre. A portot kezdetben azzal hirdették, hogy egy rajongók által készített modot hozzáadnak DLC-ként: a Restored Content Modról van szó, amellyel az volt a célja a moddereknek, hogy visszaállítsák az Obsidian által a határidő szorítása miatt kivágott tartalmak nagy részét.

Még a megjelenés előtt, 2022. június 3-án az Aspyr bejelentette, hogy törli a Restored Content DLC-t, és egy ingyenes kulcsot ajánlott fel más Star Wars-játékok közül azok számára, akik elővételben megvásárolták a KOTOR 2-t az említett platformra. 

Ebbe azonban nem mindenki törődött bele. A The Gamer szúrta ki, hogy egy csoportos keresettel kell szembenéznie a játékot fejlesztő Aspyr Mediának és a játékot kiadó Saber Interactive-nak: a felperes minden olyan személyt képvisel, aki Kalifornia államban vásárolta meg a KOTOR-t a Nintendo platformjára a vonatkozó elévülási időszak alatt, vagyis a kereset benyújtását megelőző négy év alatt. 

Hirdetés

A rajongók szerint teljesen becsapva érezték magukat az Aspyr reklámjai miatt, amelyben a vállalat azt állította, hogy a DLC-t kiadják a termékhez, ugyanis nem vették volna meg, ha nincs az ígért extra tartalom. Néhányan nem is játszottak a KOTOR 2-vel, mert az említett DLC-re vártak. A rajongók és ügyvédjük, Ray Kim esküdtszéki tárgyalást követelnek, az alpereseknek pedig október 4-ig van idejük reagálni. A keresetet bárki elolvashatja online

Az Asypr Mediának ez már a második pofon a KOTOR-ral kapcsolatban, hiszen tavaly az Embracer Group úgy döntött, hogy elveszi a csapattól a Knights of the Old Republic remake fejlesztését

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)