Hirdetés

Neked feltűnt, mi hiányzott a Call of Duty: Vanguard traileréből?

|

Gyanúsan kimaradt az új CoD előzeteséből a játékot kiadó Activisionre vonatkozó szinte bármilyen utalás.

Hirdetés

Ugyan korábban olyan franchise-ok kapcsán is lapátolhatta a pénzt az Activision, mint a Guitar Hero, a Skylanders, vagy éppen a Destiny, a kiadó legújabb pénzügyi jelentésében már csak egyetlen márkájuk, a Call of Duty került név szerint említésre.

Emiatt jogosan gondolhatnánk, hogy a kiadó büszkén hirdeti magát is az új rész bejelentésekor, mint ahogy teszi például a Ubisoft is, a Call of Duty: Vanguard leleplezésekor mégis nagyítóval kellett keresni minden, az Activisionre szerepére vonatkozó információt.

Hirdetés

Ahogy többen rámutattak a különböző közösségi média platformokon, a korábbi CoD epizódok bejelentő trailereiben évek óta (már a 2011-es Modern Warfare 3 esetében is) a fejlesztők logója mellett mindig megjelent az Activision emblémája is. Eheleyett idén ez elmaradt, csak az apróbetűs jogi szövegben jelent meg a fejlesztést finanszírozó cég, sőt, a Battle.net oldalon lévő előrendelői bannere sem került fel a logó, pedig a korábbi részek esetében rákerült a grafikára.

A kiadó, a Kotakunak tett nyilatkozata szerint szerint az, hogy a saját cégük helyett kizárólag a Call of Duty márkanévre koncentrálnak a Vanguard esetében, "(...) egy kreatív döntés, ami azt tükrözi, hogy a Vanguard a következő nagy rész a [Call of Duty] franchise-ban". A nyilatkozat korábbi része szerint a CoD "Folyamatosan egy hihetetlen, sokféle élményt magába foglaló univerzummá nőtte ki magát", ez indokolta a váltást.

Az Activision háttérbe szorításának időzítése persze legalábbis gyanús, nehéz nem arra gondolni, hogy a cégcsoport elleni per és az akörül kialakult botrány kapcsán ismerték fel, hogy rossz PR lenne a kiadó nevét lobogtatni mindenhol. Attól persze, hogy a cég megpróbál úgy továbbmenni a megjelenéseivel, mintha semmi nem történt volna, nem jelenti, hogy a gondjaik elmúltak, a távozó vezetők mellett a játékosok, az e-sport szcéna és még a saját részvényesei haragjával is szembe kell néznie az Activision-Blizzardnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)