Hirdetés

Nem az exkluzív játékoké a jövő az Xbox fejese szerint

|

Phil Spencer egy szabadabb jövő képére utalt, miközben éppen potenciális exkluzívokkal bástyázza körül magát az általa vezetett Xbox-divízió.

Hirdetés

Az idei évben nagy dolgok történnek az Xbox platform körül, hiszen az anyavállalat Microsoft éppen nyakig benne van az Activision Blizzard felvásárlásában, így jó eséllyel a Call of Duty-, a Warcraft- és a Diablo-szériákat is felteheti a polcra, már ha a versenyhatósági szakértők is rábólintanak az összeolvadásra.

A korábban a Bethesdát birtokló ZeniMax Mediát és egy sor kisebb stúdiót is megszerző Xbox-divízió évek óta erőteljesen nyomul, hogy minél több IP-t tudjon a szárnyai alatt, a platformért felelős Phil Spencer azonban hosszabb távon mégsem hisz az exkluzív címekben.

Hirdetés

Legalábbis erre utal, hogy a Bloombergnek adott videós interjújában arról beszélt, hogy a jövőben "egyre kevesebb és kevesebb" platformhoz kötött játékkal fogunk találkozni.

"Lehet, hogy véletlenül egy Xboxot vásárolsz a háztartásodba, én pedig egy PlayStationt, és ha a gyerekeink együtt akarnak játszani, akkor nem tudnak, mert épp a rossz műanyagdarabot szereztük be. Nagyon szeretnénk, ha több játékost tudnánk bevonni a súrlódások csökkentésébe, ha az emberek biztonságban éreznék magukat játék közben, ha megtalálnák a barátaikat és játszhatnának velük függetlenül attól, hogy milyen eszközt használnak - szerintem hosszú távon ez jót tesz ennek az iparágnak."

- véli Spencer. Rövidebb távon pedig szerinte ugyan lehetnek olyan vállalatok, akiknek nem tetszik ez az irány, de akkor is ez bizonyul majd az igaz útnak, ha egyszer túljutunk a kezdeti nehézségeken. Az Xbox fejese arra is kitért, hogy az Activision-Blizzard felvásárlásával párhuzamosan továbbra is vadásznak az új tartalmakra, legyen szó játékokba, partnerségekbe vagy egyéb megállapodásokba való befektetésekről. A platform ráfeküdne sokszínűségre is, és azon régiókból szeretne kontentet és alkotókat hozzáadni, ahol kevésbé erős a jelenléte.

"Annak ellenére, hogy dolgoztunk a földrajzi terjeszkedésünkön, még mindig azt mondanám, hogy túl sok alkotónk van olyan helyeken, amelyek a hagyományos piacainknak számítanak."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az Activision-üzletről szólva Spencer úgy nyilatkozott, hogy jó érzései vannak az ügyben elért haladást illetően, miközben támogatja azokat a játékipartól távolabb álló embereket is, akik "jó és kemény" kérdéseket tesznek fel az akvizícióról.

"Soha nem kötöttem még 70 milliárd dolláros üzletet, így nem tudom, mit jelent a magabiztosságom. Annyit elárulhatok, hogy a megbeszéléseink pozitívnak tűnnek."

Az interjú során természetesen az Activision-Blizzard körüli zaklatási és diszkriminációs botrány is előkerült, Spencer pedig pozitívan értékelte az egyelőre még a saját útját járó játékipari óriásnál beindult folyamatokat, amelyek a helyzet javítását célozzák. Az Xbox első embere emellett ismét megerősítette, hogy támogatja az Activision szakszervezetbe tömörült munkavállalóit, akikkel a jelenlegi vezetés nem ápol jó viszonyt.

A Bloomberg interjúja itt olvasható, de cikkünk írásakor még csak egy szöveges kedvcsinálót osztottak meg belőle, a teljes beszélgetés közép-európai idő szerint péntek hajnali 3 órakor kerül fel a hírügynökség weboldalára, s talán további érdekességeket is tartogat majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)