Hirdetés

Nem csitul a veszélyes divat: most éppen egy profi Valorant játékost swattoltak stream közben

|

Érthető s0m frusztrációja, akinek a családja is a házban tartózkodott az incidens során.

Hirdetés

Bíztunk benne, hogy már társadalmi szinten is túl vagyunk rajta, de nagyon úgy néz ki, hogy egyesek még mindig kifejezetten jó bulinak tartják a swattolást, melynek során a rosszakarók lényegében az adott streamer házára küldik a rendőrséget. Persze az esetek megszaporodásával a hatóságok is egyre inkább szűrni kezdték ezeket, de nem egyszer volt már ebből komolyabb probléma, sőt, pár évvel ezelőtt még egy halálos kimenetelű incidens is történt.

Több streamer is áldozatául esett már a swattolásnak: nemrégiben például a GTA 5 egyik szinkronhangját, de korábban már az éppen bikinis képei miatt versenyekről eltiltott profi FPS-játékost, Nadia Amine-t is elérték a hatóságok a rosszakarók révén. Szóval lényegében senki sincs biztonságban, ahogy most sajnos egy profi Valorant játékos is a swatting áldozata lett.

A minap a s0m néven futó profi, korábban Counter-Strike, majd Valorant játékosnál kopogtattak a felfegyverkezett rendőrők, amikor éppen élő adásban volt. Ha ez nem lenne elég, s0m ráadásul a családjával él, akik éppen aludtak az incidens során, így érthető, hogy miért is akadt ki ennyire a történtek után.

Hirdetés

A játékos egy Twitter/X posztban fogalmazta meg a gondolatait, melyben az elkövetőnek azt üzente:

"Bárki is tette ezt, tényleg egy szörnyű ember, a swatting nem vicc, és veszélyezteti az emberek életét. Később visszatérek egy normális streamre, addig is mindenki vigyázzon magára."

Szerencsére s0m most megúszta bármiféle komolyabb következmény nélkül az esetet, de erre semmiféle garancia nem volt, szóval remélhetőleg elkapják majd a rosszakaró idiótát, aki ezt az egész ügyet okozta.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)