Hirdetés

Nem érted miért jó a speedrunning? Ez a videó segít elmagyarázni

|

A manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő speedrunning sokak szemében egy lenézett dolog, pedig ezek a játékosok sokszor nagyobb alázattal tekintenek a játékokra, mint a legtöbb gamer.

Hirdetés

A Games Done Quick kezdeményezéssel nőtte ki igazán naggyá magát a speedrunning világa, hiszen bár ezelőtt is több streamer foglalkozott a dologgal, ezzel vált ezrek által követett eseménnyé, amely évről évre rengeteg pénzt gyűjt össze jótékony célokra.

A speedrunnereket sokan megvetik, mert szerintük nem tekintenek elég alázattal az általuk játszott játékra, csak különböző bugokat és glitch-eket kihasználva végigdarálják azokat. Bár mire világrekord idő alá kerül egy-egy ilyen produkció, ennek van is valóságalapja, de akik ezzel foglalkoznak, azok több ezer órát öltek a játékba, így sokszor még a fejlesztőknél is jobban ismernek bizonyos részeket.

A Kotaku most a Games Done Quick oszlopos tagjaival készített egy remek videót arról, hogy pontosan hogyan is néz ki egy ilyen speedrun előkészítése, miért élvezik a dolgot a speedrunnerek, meg úgy egyébként is, miért jó ez az egész. Remélhetőleg sikerül majd eloszlatni néhány fejben a kételyeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)