Hirdetés

Nem fogyhat több Call of Duty-ból?

|

Egyes elemzők aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a Call of Duty valószínűleg elérte eladási csúcsát, és innen már csak lefelé vezethet út.

Hirdetés

Gondolom nem vagyok egyedül, aki úgy érzi, hogy a Call of Duty széria már nem az, ami régen volt, a Modern Warfare 3 miatt sokan döntöttek úgy, hogy ez volt az utolsó rész, amit polcaikra helyeznek (vagy még rosszabb: azonnal tovább is passzolták).

De ez az Activisionnél semmin nem változtat, a fejőstehénben van még tej, sőt abban is biztosak lehetünk, hogy az ősszel megjelenő Call of Duty: Black Ops 2 ha rekordokat nem is dönt, milliós eladásokat fog produkálni. A Macquarie Securities egyik elemzője, Ben Schachter a Blizzard második pénzügyi negyedévének a részvényesek számára tartott rendezvényén azt nyilatkozta, hogy a cégnek bizonyos aggodalmai vannak, a CoD 2011-ben minden bizonnyal elérte a csúcsot. Michael Pachter egyetértett Schachterrel, és hozzátette, hogy ugyan az évi 25 milliós eladások valóban példátlanok, az online multiplayer az, aminek ez köszönhető.

"[A CoD] volt (és valószínűleg még mindig) a legjobb többjátékos élmény, ami jelenleg kapható, de a Battlefield többjátékos módja alighanem hasonló szinten van, az idén érkező Halo és Medal of Honor pedig szintén ronthat a CoD népszerűségén" - mondta Pachter. "Jövőre egy másik Battlefield és a Respawn és a Bungie játékai szintén rontanak még egy kicsit a népszerűségen."

"Nincs azzal baj, ha 22 millió példányt adnak el, vagy ha 19 milliót vagy 16 milliót. A CoD mindig is a legjobban fogyó játék marad (vagy legalábbis a GTA érkezéséig), és az Activisionnek nem kell aggódnia, hogy játékosokat veszít. Ők teremtették a jelenséget, a többiek csak utánozzák őket."

Colin Sebastian az RW Bairdtől is hasonlóan gondolja, kiemelte, hogy az Activision alacsonyabb gazdasági mércéje alapján ők is számítanak a Call of Duty a tavalyi évhez képest gyengébb eladásaira idén.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)