Hirdetés

Nem kelendőek a PS3 exkluzív játékok

|

Nem elég, hogy kevés van belőlük, még a meglévő PS3 exkluzív játékok sem fogynak elég jól.

Hirdetés

Bajban lesz a Sony sajnos (vagy nem sajnos). A PS3 korántsem váltotta be az hozzá fűzött reményeket - egyelőre legalábbis semmiképp. A helyzet természetesen változhat, főleg ha a Sony hajlandó változtatni egy kicsit a sokak által bírált árpolitikáján. Persze egy konzol sikeréhez legalább annyira hozzájárul a készülék tudása mint a játékok sikere. Hiába jó a kütyü, ha nincs mivel játszani. Manapság pedig igen súlyos következményei vannak, ha egy játék teljes exkluzivitást kap. A szűkebb célközönség kevesebb bevételt jelent, ezért aztán a kiadók kétszer is megfontolják, mielőtt ilyen döntést hoznak. A Sony PS3 sajnos elég gyenge lábakon áll e téren. Tény, hogy érkeznek lassikán az egyre jobb játékok, de sajnos a ezek sem mind tuti befutók. Itt van mindjárt a LittleBigPlanet. A játék jó. Aranyos, kreatív, hibátlan - de rétegjáték. A platformstílus mára már eltünedezőben van, és ez sajnos megmutatkozik a játék eladások terén nyújtott teljesítményében. Hiába kapott "Év játéka" címet is, a LittleBigPlanet nem produkált nagy eladásokat. Szám szerint, október során 205.000 példány talált gazdára, de hát akkor még friss is volt, és az ünnepi szezon csak később indult. Ezzel szemben novemberben már csak 141.000 darabot tudtak értékesíteni, ami sajnos nagyon kevés. Ez a játék tehát nem fogja a Sony-t kihúzni a pácból, hiába üdvözölte a szakma és a játékosok egyaránt.

little3.jpg

 
A másik hasonlóanrosszul teljesítő exkluzív cím a Valkyria Chronicles. Hiába néz ki a játék eszméletlenül jól, hiába a pompás történet, nem képes az amerikai piacon sikert elérni. Igaz, a japán stílusu taktika RPG-k sosem produkáltak oltári nagy bevételeket, de az igencsak szerény 33.000 példány azért elkeserítő - a Sony számára legalábbis biztosan. Sajnos azonban nem csak a Sony issza meg az elhibázott döntések levét hanem a játékosok is. Nekik az az egy előnyük megvan a mamutcéghez képest, hogy ha az nem képes olyan játékokat prezentálni számukra, ami miatt érdemes lenne megvenni a konzolt - hát nem is fogják megvenni. Itt pedig bezárul a kör. A kiadók félnek exkluzív játékot csinálni a PS3-ra, mert a konzolt nem veszik elegen, és nem lesz zsozsó, a konzolt viszont nem veszik elegen, mert drága, és nincs olyan gamma amit csak ott lehet játszani. Most pedig jöhet az, hogy ... "Hogy mi lesz a vége nem tudom...lálálá"

little2.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)