Hirdetés

Nem kér a felvásárlásból The Medium fejlesztője

|

A jelek szerint nem kerül sor a Bloober Team bekebelezésére, mivel a stúdió úgy döntött, hogy inkább a saját útját járja.

Hirdetés

A 2008-ban alapított lengyel Bloober Team a Layers of Fearrel és az Observerrel ugyan már korábban is bizonyította remek érzékét a horror műfajához, de a januárban kiadott legújabb alkotásuk, a The Medium megjelenésével új távlatok nyíltak a csapat előtt.

A külső nézetes pszicho-horror kaland ugyanis villámgyorsan sikeres lett, mindössze néhány nap alatt visszahozva a fejlesztés és a marketing költségeit, annak ellenére is, hogy kizárólag a Game Pass keretében érhető el, ráadásul csakis next-gen konzolokra és PC-re. A Bloober Team ezzel vonzó befektetési lehetőséggé vált a tőkeerősebb cégek számára, így a csapat több jelölttel is felvásárlási tárgyalásokba kezdett.

Hirdetés

Nemrég azonban bejelentették, hogy mégis önálló fejlesztőként folytatják a munkát. A döntésről a lengyel Bankier számolt be, a lap jelentése szerint a Bloober Team a függetlensége feladása helyett a továbbiakban inkább együttműködésekben gondolkodik. A fejlesztő ugyanis arra jutott, hogy egy esetleges felvásárlás, vagy összeolvadás veszélyeztethetné a stúdió stratégiai célkitűzéseinek megvalósítását.

"A társaság úgy döntött, hogy nem folytatja a megbeszéléseket a többségi részesedés megszerzésében érdekelt potenciális pénzügyi és ipari befektetőkkel, mivel fennáll a fontosabb stratégiai célkitűzések meghiúsulásának kockázata…Ebben a szakaszban ez összeegyeztethetetlen lenne a szervezet kultúrájával, és jelentősen korlátozná a vállalat értékének növekedését az elkövetkező években, különös tekintettel a megvalósított és tervezett projektekre."

- áll a Bloober Team sajtóközleményében.  A stúdió közleménye arra is kitér, hogy a The Medium sikerével befektethető tőkére tettek szert, amivel képesek lehetnek tovább növelni a cég értékét, s ezzel erősíteni a piaci pozíciójukat.  A lehetséges befektetések között a stúdió olyan cégeket említ, melyekkel javíthatnak a termelési és értékesítési képességeiken.

Összegezve tehát a Bloober Team úgy döntött, hogy nem csap le a gyorsan elérhető bőséges anyagi forrásokra, amit egy nagyobb befektető bevonása jelentene, hanem az esetleges fájó kompromisszumoktól menekülve, saját víziójukban bízva igyekeznek erős piaci szereplővé fejleszteni a céget.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)