Hirdetés

Nem kis játék lesz a Sherlock Holmes: Chapter One

|

A játékban a mesterdetektív fiatalabb kiadását irányíthatjuk egy festői szépségű környezetben. Erről tudhattunk meg most többet.

Hirdetés

A Sherlock Holmes videojátékokat gondozó Frogwares ezúttal nem egy idősebb, tapasztalt nyomozót tett meg főszereplőnek, hanem egy jóval fiatalabbat, aki még a karrierje elején járva tér haza a szülővárosába, hogy az édesanyja halála után nyomozzon. A történet nem Londonban, hanem egy kis mediterrán szigeten játszódik, amelyet szabadon bejárhatunk majd. A Sherlock Holmes: Chapter One legutóbb a Future Games Show során mutatta meg magát, ahol már belekóstolhattunk ebbe a világba, a legújabb videó és részletek viszont sokkal többet mesélnek. 

Hirdetés

A fejlesztők elárulták, hogy a fősztori végigjátszása körülbelül 15 órát vesz majd igénybe, de aki mindent szeretne teljesíteni, annak 30 és 40 óra közé lesz tehető majd a játékideje. Öt fő küldetést teljesíthetünk, amelyek több órát ölelnek fel, de akad több mint 30 különböző méretű és eltérő komplexitású mellékmisszió is, amelyek mindegyikében morális döntéseket kell hoznunk. Minden fontosabb küldetésben több gyanúsított is lesz, a valódi tettes megtalálása pedig csakis azon fog múlni, hogy mennyire vagyunk jó nyomozók. A nyomokat ugyanis számos módon értelmezhetjük, ezek pedig más-más elméletekhez vezethetnek. Akárkit is gyanúsítsunk meg, mi döntünk a sorsáról. 

A harcrendszerrel kapcsolatban igyekezett megnyugtatni mindenkit a Frogwares, hogy csakis ott lehet harcolni, ahol ez a történetbe illeszkedik. Nem puffanthatunk le véletlenszerűen embereket az utcán, a játék inkább a nem halálos megközelítést szorgalmazza (mint amilyen az ökölharc is). Abban az esetben, ha sarokba szorulunk vagy nincs elég időnk megtalálni az ellenfél gyenge pontjait, akkor lőhetünk és ölhetünk is akár, de ennek lesznek bizonyos következményei (például ront Sherlock és barátja, Jon kapcsolatán). Aki viszont az erőszakmentesség híve, az kihasználhatja a környezeti előnyöket is: füstbombát dobhat, vagy éppen kilőhet egy balkont. Hősünkkel egyébként két izgalmas pillanat között vissza is vonulhatunk a saját, leromlott állapotú kastélyába, amelyet helyreállíthatunk és kicsinosíthatunk, méghozzá a helyi kereskedők áruival. Természetesen Sherlockot is testreszabhatjuk bizonyos mértékben, különböző ruhákat vásárolhatunk és találhatunk neki: ezek egy része csak pusztán kozmetikai jellegű lesz, mások viszont szükségesek egy-egy küldetés teljesítéséhez. 

A Sherlock Holmes: Chapter One megjelenése 2021-ben várható PC-re (Steamre, Epic Games Store-ra és GOG-ra), PS4-re, Xbox One-ra és a következő generációs platformokra. A legelső gameplay december-január környékén várható. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)