Hirdetés

Nem nyírja ki a szerepjátékos GTA V szervereket a Rockstar, de azért vannak feltételek

|

A jogtulajdonos tisztázta, mi mindenre kell figyelniük a roleplay szerverek üzemeltetőinek.

Hirdetés

Az utóbbi években részben a streamereknek köszönhetően kisebbfajta őrület alakult ki a Grand Theft Auto V roleplay (RP) szerverek körül, ahol a játékosok szigorú szabályokat követve többnyire Los Santos egyszerű lakóiként viselkednek, egy sajátosan realisztikus közösségi élményt hozva létre.

A játék kiadója, a Take-Two ugyanakkor látványos hadjáratot folytat az egészet megteremtő modder szcéna ellen, így sokan aggódni kezdtek az RP-szerverek jövője miatt is, amit most egy hivatalos közleményben igyekszik tisztázni a Rockstar.

Hirdetés

A fejlesztő támogatási oldalán megjelent tájékoztató szerint a modderek által létrehozott roleplay szerverek a "Grand Theft Auto gazdag, közösségileg teremtett élményeinek kiterjesztései", s ilyenekként remélhetőleg még sok éven át fognak "biztonságos és barátságos módon" virágozni.

Hogy a Rockstar és a Take-Two mit értenek barátságosság alatt, azt a feltételekről szóló, jóval hosszabb szöveg részletezi. Ebből kiderül, hogy egyebek mellett a fejlesztő szellemi tulajdonaival, vagy más szellemi tulajdonokkal (pl. zenék, valós világmárkák) való visszaélés, a virtuális valuták és loot boxok értékesítése, a céges szponzorációk, a kriptovaluták és NFT-k integrálása, valamint az új küldetések, sztorik és térképek létrehozása jelentik a vörös vonalat.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ebben viszont nem merül ki a szigor, a közlemény utolsó bekezdése ugyanis megjegyzi, hogy a "a Take-Two fenntartja a jogot, hogy a saját belátása szerint bármikor kifogást emeljen bármely harmadik fél projektje ellen, vagy felülvizsgálja és/vagy visszavonja ezt a nyilatkozatot". Magyarán a kiadó bármikor megváltoztathatja az álláspontját, így végső soron az RP-szerverek sem kaptak garanciát a fennmaradásra.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)