Hirdetés

Nem tetszik a Blizzardnak a Valve DotA 2-je

|

Magáénak érzi a DotA modokat, így a Valve folytatását is a Blizzard

Hirdetés

Az egyik legnépszerűbb WarCraft III lett idővel az IceFrog által egyedül csinosítgatott DotA-ból, melyre legutóbb a folytatás reményében a műfajt eddig elkerülő Valve csapott le, hogy az eredeti mod moddereivel saját zászlaja alatt hozza ki a DotA 2-t. De mit szól ehhez vajon a WarCraf III tulajdonos Blizzard?

Nem örül neki, és ezt a jó öreg Rob Pardo is elmondta. A vezető kicsit zavarodott amiatt, hogy a Valve önálló folytatásként dolgozik a DotA 2-n. Szerinte ezzel elszakítja a Blizzardtól és a WarCraft közösségétől a játékot, ahová az eredetileg tartozik Nem is érti, hogy mivel a Valve mindig is híres volt modjairól és remekül modolható játékairól, akkor miért pont a Blizzardéra fáj a foga? Arra a kérdésre, hogy terveznek-e valamiféle jogi lépést az ügyben a válasz a következő volt: „A válaszunk az hogy a Valve jelen pillanatban nem haszonélvezője a DotA jogainak. Épp most tettek lépéseket ez ügyben." Egy StarCraft 2 DotA-t egyébként a Blizzard is bejelentett a napokban. Úgy érzem, egy hosszú vita elején járunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)