Hirdetés

Nem úgy tűnik, hogy sokan játszanának az Alan Wake 2-vel, de azért van itt pár csavar

|

Októberben számtalan címet pörgettek az Xbox és PlayStation tulajdonosok, és sok helyen szomorúan írták meg, hogy az Alan Wake 2 a Top150 címbe sem fért bele. De ez így kicsit fals.

Hirdetés

Az Alan Wake 2 remek játék lett. Nagyon jól fogadták a kritikusok és a keményvonalas videojáték rajongók is. Ugyanakkor a Circana elemzőcég adatai szerint nem beszélhetünk hatalmas sikerről - legalábbis ettől volt hangos most pár fórum és gamer magazin. A cég mérései alapján az Alan Wake 2 sem PlayStationön, sem Xboxon nem jutott fel a 150 legtöbbek által játszott cím közé, de ennek az eredménynek lehet néhány nagyon egyszerű oka is, és mi tényleg csak abban reménykedünk, hogy nem az emberek érdektelenségéről van szó, mert ez a cím abszolút megérdemli a törődést.

Egyrészt a játék október utolsó napjaiban érkezett a platformra, így csak négy napja volt arra, hogy letarolja a konzolos piacot. Emellett a Circana nem méri az Epic Games Store-os adatokat, így nem tudhatják, hogy PC-n mennyire volt népszerű. Harmadrészt az amerikai piacról van csak szó. Olyan torzító tényezőkről beszélünk, ami miatt nem kell még temetni a játékot szerencsére. 

Hirdetés

Egy ennyire művészi horror esetében fontos lett volna látni, hogy hogyan teljesít az EGS-en a cucc, de Mat Piscatella (a Circana egyik elemzője) jelentése szerint erre nem volt lehetőségük.

A Circana egyébként leközölte a 20 legnépszerűbb cím listáját mind PlayStationön, mind Xboxon. Senkit sem fog meglepni, hogy a Call of Duty és a Fortnite letarolta a teljes mezőnyt.

2023 októberének játékai aktív felhasználók számának sorrendjében az Egyesült Államokban - Xbox

  1. Call of Duty: Modern Warfare II (2022) - Warzone 2.0 és az MWIII bétával együtt
  2. Fortnite
  3. Grand Theft Auto V (Remastered)
  4. Starfield
  5. Gotham Knights
  6. Roblox
  7. Forza Motorsport (2023)
  8. Minecraft
  9. Rainbow Six: Siege
  10. Warhammer 40,000: Darktide
  11. Apex Legends
  12. Payday 3
  13. NBA 2K24
  14. Party Animals
  15. My Hero Ultra Rumble
  16. Madden NFL 24
  17. Forza Horizon 5
  18. Overwatch 2
  19. Mortal Kombat 1
  20. Dead Space

2023 októberének játékai aktív felhasználók számának sorrendjében az Egyesült Államokban - PlayStation

  1. Call of Duty: Modern Warfare II (2022) - Warzone 2.0 és az MWIII bétával együtt
  2. Fortnite
  3. Marvel's Spider-Man 2
  4. Roblox
  5. Grand Theft Auto V (Remastered)
  6. NBA 2K24
  7. Mortal Kombat 1
  8. Marvel's Spider-Man Miles Morales
  9. The Callisto Protocol
  10. Madden NFL 24
  11. Apex Legends
  12. Minecraft
  13. Gotham Knights
  14. Rainbow Six: Siege
  15. Cyberpunk 2077
  16. NBA 2K23
  17. Call of Duty: Black Ops - Cold War
  18. My Hero Ultra Rumble
  19. Overwatch 2
  20. Destiny 2

Most, hogy kezd terjedni az Alan Wake 2 jó híre, és több kategóriában is jelölték azt a Game Awardson, talán felfutnak majd a horror-kaland eredményei, minden figyelmet, törődést, sikert megérdemel.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)