Hirdetés

Nem úszták meg, letartóztatták a Ubisoft több egykori vezetőjét

|

Egyévnyi nyomozás után kattant a bilincs a kiadó korábbi tisztviselői csuklóján.

Hirdetés

Fontos napok ezek a Ubisoft életében, hiszen ma jelent meg a nagy sikerű Assassin's Creed-sorozat Mirage címen futó legújabb epizódja, amely egy hosszabb, hároméves kihagyás után szövi tovább az orgyilkosok 2007 óta bonyolódó történetét. A szokásos hype-pal megtámogatott, gondosan eltervezett rajtba azonban némiképp belerondíthatott a hír, hogy a rendőrség nemrég a francia kiadó több egykori vezetőjét is letartóztatta a cégnél végzett munkájuk kapcsán.

A francia Libération szerint összesen 5 korábbi fejesről van szó, köztük olyan nevekkel, mint az egykori kreatív igazgató Serge Hascoët, valamint a kreatív szolgáltatásokért felelős ex-alelnök Tommy Francois. A hatóság két körben kerített sort a letartóztatásokra, október 3-án három, tegnap pedig további két korábbi ubisoftost véve őrizetbe.

Hirdetés

Az 50 alkalmazott vallomását összegyűjtő, 1 éves nyomozással megalapozott akcióra a Ubisoft ellen felhozott szexuális zaklatási és diszkriminációs vádak kapcsán került sor. A súlyos belső problémákról szóló beszámolók még 2020-ban láttak napvilágot, majd 2021-ben egy francia érdekképviseleti szervezet, a Solidaries Informatique és két áldozat hivatalos eljárást kezdeményezett a cég ellen.

A Libération érdeklődésére az őket képviselő ügyvéd elmondta, hogy az eset túlmutat az egyéni viselkedésen, mivel véleményük szerint a történtek "rendszerszintű szexuális erőszakról" árulkodnak. Hascoët és Francois már 2020-ban, a botrány kipattanását követően elhagyták a Ubisoftot. Az ügyben több sajtóorgánum is megpróbált nyilatkozatot kérni, ám a vállalat azzal reagált, hogy információk hiányában nem tudja kommentálni a letartóztatást.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)