Hirdetés

Nemi erőszakra utal a World of Warcraft egyik új küldetése, kiborultak a rajongók

|

A 10.1.5 egyik új küldetésvonala olyasmire kényszeríti a játékosokat, aminek a rajongók egyáltalán nem örülnek.

Hirdetés

Nagyon úgy fest, hogy a World of Warcraft: Dragonflight 10.1.5-ös frissítése hatalmas tartalmi csomag lesz ahhoz mérten, hogy technikailag csak egy X.X.5-ös tapaszról van szó. Kapunk egy új alkasztot, egy megadungeont és még egy rakat apróságot kiegészítve egy időutazós sztoriszállal. Ez utóbbinak része, hogy cselekedeteinkkel biztosítsuk az idővonal érintetlenségét, és ez sokszor olyan feladatokat hoz magával, melyekről szívesen lemondanánk.

Ezek között ott van az "A Missing Soul" című küldetés, mely során vissza kell térnünk a múltba, és gondoskodnunk kell arról, hogy egy elveszett ereklye visszataláljon a Dragonmaw orkokhoz. Ez a klán ezt az ereklyét használta Alexstrasza kínzására és megerőszakolására(!). Tekintettel Alexstrasza szerepére a Dragonflightban, ez sokak szemét szúrta.

Hirdetés

A küldetés még csak a PTR szervereken érhető el, amit azért tart fenn a Blizzard, hogy az érkező tartalmakkal kapcsolatban visszajelezhessen a közösség. A visszajelzés bizony nem maradt el:

"Nagyon nem szeretem, amikor a játékosnak szörnyű dolgokat kell csinálnia, pláne, amikor ennyire borzalmas dolgokról van szó."

Több Twitter-felhasználó is hasonló kritikákat fogalmazott meg, miután szembesült azzal, hogy a küldetéssor meglepően könnyedre veszi a témát. Alexstrasza az egyetlen, aki tisztában lévén a sorsát befolyásoló szerepünkkel annyit mond, hogy "az idővonal egysége a legfontosabb". A többi NPC nagyon lazán kezeli az egészet.

"Mindig furán éreztem magam attól, hogy a WoW korai verziói mennyit foglalkoztak szexuális erőszakkal. Megnézve a közelmúlt ügyeit, jobb lenne, ha ezt kihagynánk. Vagy legalábbis ne kényszerítsük a játékost, hogy részt vegyen ebben."

Tailiesin és Evitel, a WoW tartalomgyártó páros is visszhangozta sokak véleményét. A Blizzard hivatalosan is visszavonulót fújt: a fejlesztők ugyan nem nevezték meg a probléma forrását, de bejelentették, hogy átdolgozzák egyes küldetések cselekményét. Mivel a 10.1.5 július 12-én érkezik, sok idejük erre már nem lesz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)