Hirdetés

Nemsokára érkezik az Internet Explorer 9

|

Los Angelesben bemutatásra került a Microsoft következő generációs böngészője.

Hirdetés

A napokban hullt le a lepel a redmondiak által fejlesztett, soron következő browser-ről, az Internet Explorer 9-ről. Mindez a PDC-n, a Professional Developers Conference-n történt, ahol sok egyéb mellett tartották az IE9 demonstrációját.


Igazából az Internet Explorer 9 a Windows 7 megjelenésével került fókuszba, hiszen a Microsoft kifejtette, hogy a jelenleg futó 8-as verziót mindenképp le kell váltani egy gyorsabb, stabilabb, és biztonságosabb böngészőre. Itt kiderült az is, hogy az eddigi bevett szokásokat félredobva, egy teljesen új szerkezetre építik majd a soron következő darabot, hiszen a több generációra visszavezethető hibákat végre-valahára ki kell küszöbölni, és el kell felejteni. Követendő koncepció ez, remélhetőleg ténylegesen alkalmazzák ezt az alternatívát a programozók.

Az Internet Explorer 9 egyelőre korai stádiumban leledzik, viszont az eddigi átható tesztek egyértelműen kimutatták, hogy nagyjából hatszoros növekedést könyvelhet el az előző verzióhoz képest, de még mindig alulteljesít a Firefox-szal szemben.

Sajnos jelenleg a legtöbb website Internet Explorer 6-ra, és annak optimális felbontásaira van tökéletesítve, így minden erőfeszítés legfőbb tárgya az lesz, hogy a fejlesztők is láthassanak végre fantáziát a továbblépés lehetőségében. S természetesen velük párhuzamosan a usereket is meg kell győznie a Microsoftnak arról, hogy végre ismét a vezető browser kategóriába tartozhat az Internet Explorer, amelyre megéri lecserélni az esetleges alternatív megoldásokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)