Hirdetés

Netsemlegesség, bolondok napja és GTA V PC őrület - mi történt a héten?

|

Ahogy az lenni szokott, április első napja idén is hatalmas hullámokat vert a videojátékok csendesen fodrozódó tengerében, de azért nem volt egész héten őszinte a mosolyunk.

Hirdetés

A bolondok napja egy nagyon kedves esemény számunkra minden évben, hiszen rengeteg érdekes témával találkozunk ilyenkor. Persze előfordult már olyan is, hogy egy fejlesztő vagy kiadó a zseniális tréfájával vívta ki a rajongók haragját, nem feltétlen azért, mert átverte őket, hanem mert a nagy műgonddal megtervezett, új játékmódot/weboldalt/kisfilmet igénylő átverésre esetenként munkaórák százait is ráfordítják, miközben akadoznak a szerverek vagy el van cseszve a balansz. Mi nem tudunk haragudni a készítőkre, hiszen idén is rengeteg fantasztikus ötlettel álltak elő.

A legjobb tréfákat természetesen összegyűjtöttük egy hírbe, így ha esetleg lemaradtatok volna, most egy helyen bepótolhatjátok az összeset. Ilyenkor természetesen RG agya is elborul, jött is a menetrend szerinti Mafia 3 pletyka, és még a Rockstarnak is sikerült odamondani. Az áprilisi tréfákból így vagy úgy, de mindenki megpróbálta kivenni a részét, daev és EndreMan például egy elképesztő hype különkiadást raktak össze, ami csupa móka és kacagás. 

Derűre ború. Azt hiszem így szól egy régi közmondás, de legalább hasonlóan. Nem tudom. Sokan még a tréfákon nevettek, amikor a UPC szolgáltatása elkezdett akadozni, így az ország jelentős részében lelassult vagy teljesen elment az internet. Megpróbáltuk kideríteni, mi állhat a dolog hátterében, a szóban forgó cég viszont közleményben tagadta a vádakat, miközben a partnerek teljesen mást állítottak. A netsemlegesség márpedig nagyon fontos dolog, az Egyesült Államokban is az elmúlt hónapok egyik legfontosabb témája volt. Ha esetleg nem lenne teljesen tiszta, mi is ez pontosan, itt egy rövid magyarázat.

Remegő kézzel írom le, de már csak 9 nap van a Grand Theft Auto V PC-s megjelenéséig, kíváncsian várjuk, összeomlanak-e a Rockstar szerverei az első napos rohamtól. A 60 fps-sel futó PC-s trailer után kiszivárgott, majd hivatalos forrásból is megérkezett a Heists előzetese. A héten természetesen nemcsak a videós szekció dolgozott a Rockstarnál, kijavították ugyanis azt a problémát, amely a konzolos változatok megcsúnyulását okozta. A csalókat senki nem szereti, különösen a GTA Online szerverein, ahol már korábban is próbálkoztak különböző trükkökkel. A Rockstarnál mindig is szerették a tréfát, ezért most sem egyszerűen kitiltották a játékosokat, inkább megviccelték őket. Valahogy így:

 Április 14. nemcsak a GTA V PC-s megjelenése miatt piros betűs ünnep, hiszen ezen a napon érkezik a Mortal Kombat X is, amelyet sokan már most a valaha készült legjobb verekedős játékként tartanak számon. Csak aztán nehogy baj legyen. A héten elképesztő mennyiségű videót kaptunk, amelyekben Goro, Jax és a játék első 25 perce is feltűnt. Bekukkanthattunk a kulisszák mögé és azt is megtudtuk, hogy feldühödött rajongók fenyegették meg a játék producerét. Kiderült, hogy a DLC-s karakterekkel mindenki játszhat majd, aki pedig igazán profinak érzi magát, az mindenképp nevezzen a PlayIT Mortal Kombat X bajnokságára, hiszen a győztes Párizsban küzd majd a 15.000 dolláros fődíjért. Egy jó Mortal Kombat jelmezzel a cosplay versenyen is van esély az első helyre, idén félmillió forint értékű nyereményért megy a beöltözős móka, így ha van egy jó jelmezötletetek, mindenképp érdemes benezveni.

Futószalagon érkeznek a filmek, sorozatok és a velük kapcsolatos bejelentések is, így a Másvilág rovat olvasói is bőven kaptak olvasnivalót a héten. A Halálos irambant nemcsak 8-bites játék, hanem Vissza a jövőbe mash-up formájában is megnézhettük, de kiderült az is, hogy milyen lett volna a Nolan féle Batgirl. Megtudtuk, hogy mit csinál a zöld íjász a tini nindzsa teknőcökkel, miért olyan gyomorforgató a The Walking Dead (sőt, a Fear The Walking Dead trailere is befutott), illetve hogy mire készülnek a Daredevil alkotói. Ryan Reynolds a Deadpool filmről, Schwarzenegger a Terminátor: Megváltásról nyilatkozott, R2-D2 pedig szerelmes lett. Záporoztak a trailerek is, a Mad Max: a harag útja rögtön kettőt is kapott (a szinkronos előzetest nálunk nézhettétek meg először), de befutott a Poltergeist, a Jurassic World és az igencsak elborult Bambi előzetese is. És hogy mennyi pofon, fejlövés és levágott végtag fér bele 5 percbe? Pontosan ennyi.

 

 Bár azt hittük, hogy a legelborultabb dolgok április elsején érkeznek majd, bőven kaptunk olyan híreket is, amiket elsőre viccnek is hihetnénk, pedig a készítők ennél komolyabban nem is gondolhatnák az egészet. Az I am Bread például hamarosan elnyeri végleges formáját, illetve jön a The Typing of the Dead: Overkill modja, amelyben mi magunk állíthatunk be nevet a zombiknak. Ez persze koránt sem olyan brutális, mint amikor egy iskoláslánnyal kell lemészárolnunk a diáktársainkat. A swatting továbbra sem vicces, ahogy az sem, hogy sok helyen még mindig olyanok alkotják a törvényeket, akik figyelembe sem veszik mások véleményét. Persze megszokhattuk már, hogy a videojátékokról azoknak a leghangosabb a véleménye, akiknek egyáltalán semmi közük az egészhez, de az azért egy kicsit túlzás, hogy egy iskolában feljelentik azon gyerekek szüleit, akik erőszakos játékokkal játszanak. Ha már a feldühödött játékosoknál tartunk, Angry Joe (ő mondjuk definíció szerint mindig dühös, de ezt most hagyjuk) a Nintendóval kapott hajba. Bár az egyik leghíresebb videós elég ingerülten beszél a helyzetről, azért nem borult ki annyira, mint Francis a Bloodborne kapcsán, pedig nem is az övé az eddigi legbénább halál

A Microsoftnál is zajlott az élet mostanság, hardveres és szoftveres fronton is felbukkant néhány kifejezetten érdekes elképzelés. Nyilvánosságra hozták a Halo 5: Guardians megjelenési dátumot és kiderült az is, hogy a BioWare szívesen folytatná a Jade Empire-t. Azt eddig is tudtuk, hogy a Windows 10 ingyenes lesz, azonban elképzelhető, hogy későbbi Windowsoknál a forráskódot is nyílttá teszik. Muszáj átalakítaniuk az üzletpolitikát, ezért a Kinect for Windows gyártását is leállítják. Pár sokan azt gondolják, hogy csak mostanában vannak újító ötletei a cégnek, pedig az Xboxot anno majdnem ingyenesen dobták piacra. Az lett volna csak a váratlan húzás. Azon már nem igazán lepődtünk meg, hogy a Quantum Break megjelenése 2016-ra csúszott.

 És hogy mi hogy készültünk a húsvétra? Lecsekkoltuk a The Flockot és a Might & Magic: Heroes VII-et, valamint teszteltük a DmC: Devil May Cry Definitive Editiont és a Game of Thrones: The Sword in the Darknesst, elvittük egy körre a Samsung Galaxy S6 Edge-et és összefoglaltuk jól a GameNight Bloodborne launch party-t is. A fiúknak sok tojást (a színesebb fajtából), a lányoknak sok locsolót kívánunk, a szünetben pedig játszatok amennyit csak lehet, egyetek minél több sütit és persze "Vegyetek Gamestart"!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)